Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Friday, December 31, 2010

MELAYU MUDAH LUPA


adoyai....letih..letih....

oke...oke...macam ni je la...bagi aku semenet...

aku macam nak marah...entah..memang bosan lah. bukan gaduh main-main, aku memang serius. dia?? entah..biar je lah..kalau dia rasa sesuatu tu penting bagi dia, dia try do the best lah..
aahh...mamposlah~ siapa peduli.
bila tak ada awek..sibuk duk cari...bila dah dapat awek...tak pula dihargai..sememangnya sifat manusia tu memang macam tuh..macam Dr.M kata...' MELAYU MUDAH LUPA'...haa..macam dia ni lah..dia yang busan ni..hampeh!
tapi..memang sifat dia macam tu agaknya?? siapa tahu? kena la faham memahami,
eh..tak..tak..mana boleh sebelah pihak je paham sengsorang..
gila!
tapi kalau dah memang macam tu...butakan je la mata kepala lutut...redha..~ arrgghh...! tak mampu lah aku nak terima saja..
ape de hal aku je yang terima seadanya..dia macam mana??
~ tunggu je lah 'dia' sedar diri...ataupun..tinggalkan je..

Thursday, December 23, 2010

SILA BAYAR SEKARANG

adooii.....
dah dua minggu tak kira...aku sangat rasa teramat malas.

jam ben 10 kat tangan dah merangkak ke pukul 12 tengahari. daily stock tak kira lagi..haaiihh... tapi semua kerja lain sudah di settlekan. sambil melayan kastemer yang keluar masuk kedai ni, di penghujung sudut, aku lepak. sambil perhati apa-apa yang patut.

perhati apa yang patut maksud aku, tengok-tengok apa yang belum aku lengkapkan dalam kedai ni. cantik, aku jaga dengan separuh hati saja. lagi separuh, aku bahagi dengan dia. aircond di depan mata aku tutop, sejuukk...sunggoh. tapi tiga lagi ku buka. nanti kastemer kepanasan dengan dosa yang bertimbun-timbun.aku nampak, jelas~

kesian, aku kira kapel yang berpelukkan tu..eh, silap..kapel itu sedang meraba-raba mencari haba..haaiisshh..rapat dan kejap dan di mukanya ada sesuatu tertulis..~'kami sejuk, tapi tolong jangan tutop ekon ni, sebab kami suka meraba..~' aku baca sekali..tiada masa.

lama...~aku sudah siap kira stock yang bertimbun untuk seminggu, aarghh, aku sudah panas..mungkin mata aku sudah timbul image api, merebak di dalamnya..dengan aksi meraba semakin kemuncak, belum klimaks aku rasa, tapi yang aku pasti, basah! perlu mandi wajib untuk sembahyang zuhur nanti.

ish, jangan tahan, aku nak bangun. mata nan merah saga, dan hidong sedikit tinggi. terus mulut ringan menutur ' adik, sila bayar sekarang dan sambung meraba di luar..'

arahan di ikot, tetapi tak insaf..mungkin kena puas, sampai *&%$# tak lagi keras.

Wednesday, December 22, 2010

25hb SUDAH DEKAT

aarrgghh..!!~ 

oke..oke.....apakah ini...

haaiihh...~

kehidupan yang menggila, buat aku rasa semua pon gila....ish, mana ada kehidupan yang gila..aku yang buat semuanya, semua gila....

mengikut kehendak setan lebih mudah dari ikot telunjuk malaikat. macam mana ni?yang aku tahu, hidup kena jadi baik, biarpon ada yang suka jadi jahat. aahh...atas pagarlah, kadang baik, kadang jahat. boleh macam tu?

mana boleh. gila ke apa? semua gila.sambil menunggu hujan yang tak busan membanjiri kawasan parking kereta aku, aduh..! ramai yang bertenggek di tepi kaki lima kedai dan aku boleh dengar satu persatu kata-kata biadap anak malaysia...sangat berotak kuning..bukan hijau, bukan biru, bukan semuanya. aku rasakan kuning lebih tanjak.

peluh jantan meleleh-leleh, kerana mengurat awek-awek yang seksi baju dalamnya lepas kena hujan. gila! mereka aku lihat sangat suka, perempuan-perempuan jalanan yang biasa, bercumbu mata dengan jantan kaki lima ketika hujan. mulanya jauh, semenet tak sampai, sudah rapat.hah! elok sangat. semoga bertemu jodoh dan sembilan bulan lagi ada baby yang mereka campak depan kaki lima tadi.

~ 25hb sudah dekat, hadiah belom beli untuk encik ayah~

Tuesday, December 21, 2010

DONGAK KE LANGIT

 
Assalamu'alaikum....

sangat windu nak berkarya..tapi apakan daya, materials takdak.....so, just pergi kat paint, then inilah hasilnya...macam best kan..? memang best kot....ngeh ngeh..

sebelum tu..nak mengeluh sat..

haaihhh..~
masa terlalu cepat berlalu sampai aku tak mampu nak U- turn, kembali ke alam yang macam-macam sebelumnya....tetapi kehidupan sekarang lebih macam-macam...ish, bodoh! lambaian masa semakin kedepan, tapi aku kaku tak berganjak.. gila sungguh.

siapa mengawal siapa? masa atau kehidupan?

siapa bodoh?? tentunya bukan aku...sebab aku sudah bersyukur...syukur dengan kehidupan yang celaka, kehidupan yang menyorong aku yang lambat terjaga dari mimpi ngeri dan agak bangang...mata pula pedih, tertumpahkan air yang sia-sial..~

kerana terlalu tunduk ke bumi, aku lupa untuk mendongak ke langit..


Saturday, December 18, 2010

KUSUT..~


assalamua'laikum...

lama menyepi....busy gila nak mati....walaupun keja ntah hapa-hapa ja pon..huhu....

kenapa mengeluh...??entah...kusut dalam kepala...bila ada masalah...

masalah apa??

macam-macam lahh....

so, apa yang perlu aku buat??

teriak ( menangis )..??
pergi jamming kat studio??
karaoke??
termenung sampai gila??
jerit macam orang sewel??
tengok wayang??
lepak tepi tasek ??
makan banyak-banyak??
or sembahyang mintak ubat penenang??

korang pilih lah.....apa yang penting, kusut or tak, sakit or sihat, kaya or miskin, masalah ataupon tenang aman damai, hidup kena happy......masalah tu...biarkan berlalu, fikir macam mana nak selesaikan , bukan menyalahkan sesiapa ataupon takdir hidup kita...so, conclusion is...permenant your happy feeling, whatever problems come towards u.. ( menenangkan perasaan selepas eksiden di simpang jalan )

-MUSIBAH ADALAH HIKMAH-  hope so....~sigh

Wednesday, December 8, 2010

IDOLA

KAMU SELALU DIHATIKU...~

Tuesday, December 7, 2010

TIADA DUA ISA

 
patung jesus mengangkat tangan menadah ke langit
patung diatas musnah dipanah petir

semasa kejadian....
selepas kejadian..

Di Monroe, Ohio, Amerika Syarikat sculpture 'King of Kings' iaitu 'patung' besar Jesus Christ berdiri agam dan megah di perkarangan Solid Rock Church. Khabarnya ia setinggi 19 meter dan 12 meter lebar dengan 'aksi' Jesus mendepangkan tangan ala-ala berdoa ke jihat langit. Penghuni Monroe, Ohio amat memegahkan patung ini dan menamakannya Touchdown Jesus. Jesus ini dibuat dari plastik dan gelas fiber.

Malam isnin lepas, Jesus dipanah petir dan kilat lalu hangus terbakar.

Mungkin elok pendiri patung Jesus ini membaca dalam kitab mereka sendiri:

"Thou shalt not make unto thee any graven image, or any likeness of any thing that is in heaven above, or that is in the earth beneath, or that is in the water under the earth."
-Exodus 20:4


Mereka mengatakan bahawa Allah SWT menyerupakan Isa dengan Yahuda. Yahuda ini adalah Yahuda al- Askhariyutha yang menurut Injil ia menjualnya kepada musuh-musuhnya dan menunjukkan kepada mereka tentang keberadaannya. Ia adalah seorang muridnya yang terpilih. Demikian ini sesuai dengan Injil Barnabas di mana disebutkan di dalamnya:

"Ketika para tentera mendekat bersama Yahuda di tempat yang di situ terdapat ISA, maka ISA mendengar kedatangan segerombolan orang yang menuju tempatnya. Oleh kerana itu, ia segera pergi ke rumah dalam keadaan takut. Di dalam rumah itu terdapat sebelas orang yang tidur. Ketika Allah melihat bahaya akan mengancam hamba-Nya, maka Dia memerintahkan Jibril, Mikail, dan Rafail (Israfil), serta Idril (Izrail) yang mereka semua adalah para utusan- Nya untuk mengambil ISA dari dunia. Lalu datanglah malaikat-malaikat yang suci di mana mereka mengambil ISA dari pintu yang dekat dengan arah selatan. 

Mereka membawanya dan meletakkannya di langit yang ketiga dengan disertai para malaikat yang selalu bertasbih kepada Allah selama-lamanya. Yahuda masuk secara paksa ke kamar yang di situlah ISA diangkat ke langit. Saat itu murid-murid sedang tidur semuanya, lalu Allah mendatangkan keajaiban yang luar biasa di mana Yahuda berubah cara berbicaranya dan juga wajahnya. Ia sangat mirip sekali dengan ISA sehingga kami mengiranya ISA. Adapun ia (Yahuda) setelah membangunkan kami, ia mencari-cari di mana si guru berada. Oleh kerana itu, kami merasa heran dan kami menjawab, "bukankah engkau wahai tuanku guru kami, apakah sekarang engkau telah melupakan kami?" Demikianlah kisah yang terdapat dalam Injil Barnabas.





Sunday, December 5, 2010

BETTER NO HEART


KEPADA : ENCIK

                                                                                                                             DARIPADA : CIK

Wednesday, November 24, 2010

~ PERLU & MESTI TAHU~


 

Sunday, November 21, 2010

SPECIAL HEART

Saturday, November 20, 2010

SOULMATE

Tuesday, November 16, 2010

SELAMAT HARI RAYA KORBAN~


assalamu'alaikum...

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA KORBAN...

pertama kali beraya tanpa mak...~ huhu..semoga mendapat haji mabrur..~

Saturday, November 13, 2010

MENCARI KEHIDUPAN


apa kehidupan yang kamu cari??

gagal sekali, gagal selamanya....~ kata-kata seorang cekgu bahasa melayu aku suatu masa dolu...dan aku dengan sepenuh hati mengatakan..' SAYA TAK SETUJU CEKGU'.... ( cuma kata dalam hati... =D )

kenapa??

kerana kita perlu gagal, baru akan dapat apa itu nikmat kejayaan....perlu gagal untuk dapat pengajaran.....perlu kantoi ditangkap khalwat dan masuk paper metro harian, untuk sedar bahawa Allah masih sayang akan hamba-hambaNya...supaya tidak terus tersesat...

insaf ke??

hanya yang berakal mampu menilai pengajaran yang tersurat dan tersirat dalam kehidupan yang agak tidak menyebelahi sesetengah individu, tetapi terlalu lebih untuk sesetengah individu yang lain pulak...

So...musibah itu sebenarnya hikmah...~ your failures do not define you..~

Sunday, November 7, 2010

JIWA YANG DIBELI


yeah..~
assalamu'alaikum...
sudah lama tak meng-up-date- kan blog nie...busy dengan tugasan baru yang telah dipertanggungjawabkan...
apa??tugas apa??
~ ada la...~

bukan nak bincang pasal tugas tersebut..tapi seperti gambar di atas lah....tergolongkah kita sama dengan ayat di atas??

entah
tak tahu
boleh la
apa kejadahnya
atau..
jawapan yang kita nak => semestinya lah tergolong dalam golongan yang jiwanya telah dibeli oleh Allah SWT..memang bertuahlah sapa-sapa yang terpilih nie...

hah?? macam mana nak jadi 'the chosen one'??

erm...tak perlu dihuraikan kot...semua boleh faham....solat, taubat, beribadat ( bukan solat sahaja dinamakan ibadat ),berzikir, berselawat, bermusafir, & jangan lupa berbuat baik dengan semua orang selain daripada mencegah kepada kemungkaran walaupun hanya detikan di dalam hati ( selemah-lemah iman )...

chey...aku kalau bagi nasihat dalam blog nie memang macam goog-good....tak payah duk mengumpat aku la time duk baca blog nie, tahu sangat dah...hahaha...
 
so, selamat menjual jiwa anda...~

Tuesday, October 26, 2010

KARYA PERTAMA


yeah..~ assalamu'alaikum...

saja nak tunjuk..karya pertama aku dalam mencari identiti seorang pelukis tersohor di london suatu masa dolu...berbekalkan sebatang pensel 2B, seulas pensel picit orang kedah kata, and seketul pemadam yang berharga 0.50$...

bersama henpon burok kesayangan menjadi teman sejati (sekarang dah ada yang baru ), di atas sebuah meja yang ayah aku ambil entah dekat mana, aku decoret jadi meja study aku ( konon-konon la, padahal duk maen game je 25 jam sehari ).

so, lepas ni, kalau aku jadi kartunis paling excelent kat mesia nie, konfem susah untuk korang dapat aku nya autograf..so, silalah datang jumpa aku sekarang...bukan ape, takot aku busy sesangat je nanti, tak layan karang, cakap aku sombong pulak... =P.

~..merit : budak rambut punk yang jadi inspirasi aku nie.., aku jumpa di bukit bintang,KL..TQ!..~

Sunday, October 24, 2010

SEORANG BUDAK DI McD


assalamu'alaikum....

haha...gelak dolu sat...
nyway, skg duk lepak kat McD....makan beger dia yang tak berapa nak kena dengan taste aku, dah beli, makan la jugak....

aa....apasal aku letak gamba maher zain neh?? ceritanyaaa............masa aku duk melepak la nie,sekarang nie...bukak notebook and layan la maher zain fevret artis bakal suami.. =P...

ada sorang budak laki dalam umo 6 tahun agaknya...makan sebelah meja aku, tertumpahkan dia punya fries atas lantai, tapi dia marah mak dia pulak..hahaha..dengan gaya ala-ala big boss...aku tengok ja la gelagat dia duk bebel kat mak dia yang cun tuh....then ternampak aku layan maher zen video song, aleh-aleh, dia mai join aku, and kongsi fries aku.....?

????...hahahahahahaha.....samtin yang agak unexpected..tapi boleh layan laaa....aku pon bagi la handsfree aku kat dia sebelah and aku pakai sebelah...dah macam anak buah aku pulak...hahaha...nama pon taktaw, mak dia usha aku dengan penuh keriangan!! sebab ada orang jaga anak dia....macam-macam ada..~

Saturday, October 23, 2010

READY??



Assalamu'alaikum...

chey..dah agak lama jugak kot tak mengarut pasal cinta nie..hoh0....almaklum lah....aku sebagai sowang yang paling best abad nie, macam tahu jugak la korang tertunggu-tunggu entry aku yang patah hati satu masa dolu, tapi sekarang....heh..heh...malu lah nak cakap...(>_<)..

anyway....betul ke nak kena tunggu ready dulu baru boleh jatuh cinta???

setuju??
tak??
entah??
ikot suka??
tak semestinya??
eh, berapa banyak talian hayat daa....

cukup!....

yang sebenanya, korang tahu tak cinta tu apa??datang dari celah mana??hahaha....apa yang aku mengarut nie...jap-jap...take five..~ ..1,2,3,4,5,6,7,8,9......259 seconds...ting! masa tamat..

aa...cinta tu lahirnya dari kasih sayang...kasih sayang yang lahir dari rasa tanggungjawab, ikhlas, jujur, amanah, tabligh, fatonah...eh?? bukan erk?hihi...ikhlas, jujur, setia, dan sentiasa menghargai kasih sayang yang timbul tuh....yang mana kasih sayang nie lahirnya dari rasa rindu, rindu dari rasa teringat, teringat dari pandangan pertama, dan pandangan pertama dari perbualan pertama...! hah! tudia...betul ka??

betul lah kot..insyaAllah.....

ermm...so, dah paham kan apa itu cinta...persoalannya...kena ready dulu ka?

setuju??
tak??
entah??
ikot suka??
tak semestinya??
eh, berapa kali nak ulang daa....

sememangnya...Islam melihat cinta dan kasih sebagai fitrah dalam kejadian manusia. Ia adalah satu hubungan suci yang menaut antara hati. Ia adalah anugerah Allah, sebab itu la cinta nie berharga sesangat bangat. Cinta yang tulus dan murni adalah kurnia Allah. Ia tak datang menyembah kita dengan percuma. Allah akan menganugerah rasa cinta dan kasih pada mereka yang bersungguh berusaha mencarinya,tetap tidak boleh melebihi cintanya kepada sang pemberi cinta iaitu Allah swt...

aaa...boleh nampak kat situ? mereka yang bersungguh-sungguh mencarinya...samada secara tersurat atau tersirat...konfem-konfem lah bila dah berusaha bersungguh-sungguh tu, dah bersedialah jawapnya... sedia untuk dicintai & sedia untuk mencintai...pasal apa yang dia bersungguh-sungguh cari pulak?? of cos la sebab dia lonely...hihi..so, sapa cakap lonely tu maknanya tak bersedia??lonely ke, frust ke, memang tengah mencari ke, semua tu lah yang mendorong kepada sedia tu tadi...

Dan untuk semua ini cintailah sesama manusia itu secara wajar jangan berlebihan hingga melebih cinta kepada Allah, sebab yang berhak dan layak mendapat cinta yang berlebihan adalah Allah swt, sebab lagi... Allah jugalah sang Pemberi cinta. Disamping itu Mencintai Allah adalah pilar dasar agama islam,kerana seseorang tidak akan menjadi mukmin yang benar keimanannya kecuali dia mencintai Allah dengan sepenuh hatinya,yang lebih besar kecintaannya kepada hal yang lain. semua cinta yang kita berikan kepada Allah akan abadi dan tidak seabadi cinta kepada sesama manusia,dimana apabila kita mencintai seseorang dan mampu ke orang tersebut memberi ampunan dosa ? tentu tak kan?? sebab penerima taubat dan pemberi ampun tu adalah Allah swt,yang senantiasa memberi cinta dah rahmatNya kepada kita tanpa henti...dan kepada sesiapa yang Dia nak...

ceyy...dah macam motivater dah aku mengarut dalam blog nie..hahaha....

erm..apa lagi, sapa-sapa yang rasa diri dia tergolong dalam insan-insan yang aku sebutkan di atas....maknanya korang dah bersedia lah tu...insyaAllah...

~...I MAY NOT ALWAYS RIGHT, BUT IM NEVER WRONG...~

Tuesday, October 19, 2010

MANUSIA BIASA

ermm...assalamu'alaikum...
sibuk dengan majlis konvokesyen, tak sempat nak mengarut kat sini....
apa??mencarut?? bukan, bukan....ini blog untuk mengarut, bukan untuk mencarut....

ada satu hikayat di  akhir zaman ini, yang mana ada segolongan makhluk ciptaan Allah S.W.T.  masih lagi tidak senang melihat kejayaan manusia-manusia yang berusaha menjadi ummat terbaik di akhir zaman ni. siapakah dia???
tepuk dada, tanya diri...bukan tanya blog ni, ataupun pengarutnya...~

kenapa kita tak pernah rasa puas dengan apa yang kita ada??
jeles?
iri hati?
sakit hati?

bankrup? 
tiada lagi perempuan yang tersangkut?
tak ada duit?
dah tak ada kerja lain?
suka menyusahkan orang?
terlalu mahukan yang terbaik sedangkan diri sendiri tunggang terbalik?
atau ilmu hitam, putih, oren, kelabu sudah tiada kesannya??
Atau sememangnya kamu seorang yang ada otak tetapi tidak berakal??

aarrghhh! banyak betul yang perlu aku senaraikan dekat sini, untuk menggambarkan ketidakpuasan hati seorang bernama manusia yang biasa, tapi ketidakpuasan hatinya, amat luar biasa...~

aku sebagai seorang manusia biasa, tertanya-tanya, bagaimana seseorang itu boleh menjadi 'luar biasa'?? yang mana luar biasa itu tersasar dari simpang akal yang waras, cheh! buang masa ja......melayan manusia yang tiada akal yang biasa...luar biasa yang menyusahkan orang, bukan memberi manfaat...


so, Allah nak bagi nikmat pun, tengok hambanya juga, kawan...bukan sesenang hati DIA ja nak bagi....dan nice versa kalau Allah nak bagi musibah....macam bos kat tempat kerja la...nak bagi bonus, tengok performance dulu...tidak perlu dipertikaikan, apa yang lebih, apa yang kurang dengan kurniaanNYA...guna akal kamu, dan jangan lupa untuk bersyukur...bukan mempertikaikan kesalahan, kekurangan, kelebihan, ketampanan, kecantikkan , kekayaan, kemiskinan orang lain, sekiranya pertikaian itu tidak memberi manfaat kepada surrounding kamu, diri kamu, keluarga kamu, guru-guru kamu dan saudara sesama muslim kamu..!

jadi, latih diri, jadi manusia biasa yang berakal, bukan luar biasa dan tidak berakal...!
pupuklah diri terima kelemahan sendiri, bukan mempertikaikan kelemahan orang lain yang tidak memuaskan hati kamu..!
terimalah dengan hati terbuka bahawa kelemahan diri adalah kelebihan diri kamu sendiri, bukan meletakkan kekurangan diri di atas kelemahan@kelebihan orang lain..!

berapa banyak diri daaa....hahaha...serius ja baca....chill sikit, ini bukan entry ilmiah, ini entri manusia biasa..~
yakinlah, sesekufunya kamu dengan setan, berjayanya kamu juga dengan setan, semuanya dengan izin Allah....

tadi yakin, sekarang ni, ingat pula....tanam dalam kepala hotak kamu...semua dosa atas muka bumi Allah ni, akan diampunkan sekiranya kamu mengharapkan keampunan tersebut dan berusaha ke arah itu kecuali dosa-dosa hambanya yang mensyirikkan Allah...terlalu taksub dengan manusia yang luar biasa, tapi tak sedar semuanya dengan izin Allah.....

Wednesday, October 6, 2010

BUKAN UNTUK KAPEL..~


Seorang suami yang memeluk isterinya untuk sekurang-kurangnya 10 saat setiap pagi akan panjang umurnya lima tahun. Pakar motivasi Datuk Dr. Mohd. Fadzilah Kamsah berkata, fakta berdasarkan kajian oleh seorang pakar di Jerman mengenai hubungan antara sentuhan dan tahap kesihatan.

`Seseorang itu boleh panjang umur jika memeluk isterinya setiap hari kerana pelukan dan sentuhan boleh menyebabkan tubuh manusia mengeluarkan pelbagai hormon termasuk endorfin yang baik untuk kesihatan tubuh.

`Bagaimanapun, sebagai seorang Islam kita tidak harus lupa ajal dan maut terletak di tangan Allah,” katanya ketika memberi syarahan bertajuk Perkahwinan dan Seks: Penawar dan Rawatan Bagi Banyak Penyakit’ di Persidangan Ketiga Perubatan Daripada Perspektif Islam anjuran Pusat Perubatan Universiti Malaya di Hotel Sheraton Subang.

Hormon endorfin adalah sejenis bahan kimia semula jadi yang bertindak sebagai penahan sakit dan mengurangkan keresahan. Jelasnya, selain mempunyai kesan positif dari segi saintifik dan kesihatan sentuhan, pelukan dan gurau senda antara suami dan isteri juga merupakan sunah Rasulullah s.a.w.

Tambah beliau, ada kajian di Amerika Syarikat (AS) juga mendapati pelukan suami dapat mengurangkan tahap kolesterol dan meningkatkan kesihatan isteri.

`Oleh itu suami yang inginkan isterinya menurunkan berat badan digalakkan peluk isterinya lebih kerap,” katanya disambut dengan gelak ketawa oleh peserta persidangan itu.

Jelas beliau, hubungan seks dalam penuh rasa kasih sayang juga dapat membantu pasangan untuk awet muda dan berketerampilan menarik.

`Wanita yang mempunyai kehidupan seks yang baik dan bahagia akan lebih cenderung untuk menghiasi diri,” kata Fadzilah. 

HAA...TUNGGU APA LAGI...PELUK JANGAN TAK PELUK

Sunday, October 3, 2010

PAY ATTENTION!!!


hahaha...assalamu'alaikum....

yeah...notis ini ditulis oleh manager aku merangkap bos lah lebih kurang, pada hari jumaat, bersamaan 1/10/10....yang mana aku tengah menikmati cuti hujung minggu bersama mat n dot..dot..dot...kat kampong..

keesokkan harinya, aku pon dengan bangga cakap dengan member-member seperjuangan..'  NI YANG AKU MALAS TINGGAL KORANG TANPA AKU, KONFEM ADA MASALAH..~ hihi..cara kan?

erm...bila baca ayat kat atas nie, macam faham tak faham la lebih kurang....yala, cuba korang tengok nama manager aku tuh...JOANNE...bangsa cina,so no matter lah bahasa melayunya agak tunggang terbalik..tapi still boleh paham la....

aaa..main point yang aku nak bagitahu korang, nak buat sesuatu kerja, tulong lah...tulong buat dengan ikhlas..itu yang dimaksudkan oleh bos aku tuh...bila tak eklas tu yang kerjanya TIDAK ADA HATI....hahaha....kan bagus buat kerja dengan penuh ikhlas nie, dapat pahala, kerja bagus, tak menyusahkan orang lain, tak menyakitkan hati orang lain, and yang paling best, korang akan enjoy lah dengan kerja tu..tak percaya, try la ikhlaskan hati....~

er...tiba-tiba aura windu terhadap bakal suami menusuk-nusuk kalbu sukmaku...dan lantas hatiku berbisik.......' AKU IKHLAS SAYANGKAN KAMU'..~ (>_<)

Saturday, September 25, 2010

BAHAGIA...~


yeah...~ assalamu'alaikum....

takda apa yang nak dikongsikan...cuma nak cakap, aku teramat bahagia melalui hari-hari aku nie, bertemankan aura bakal suami, insyaAllah....akhirnya, berpeluang jugak aku nak rasa bahagia yang mutlak neh, setelah bertahun-tahun aku rasa macam tak berapa nak best...

apa??bakal suami aku tu siapa??eheh, sabar la...tak lama lagi aku akan upload kat sini jugak..bukan nak sembunyi pon..

apa??hensem ke tak??agak-agak sikit...jangan la nak bayang bakal suami aku tu hensem ala-ala fahrin ahmad, sebab dia lebih hemsem dari tu...serius...kira pakej lengkap lah...semua aku rasakan sempurna..aku ni ja yang kureng la sikit..hihi...( berharap orang akan puji aku )..

apa?? nak tengok gambar dia??korang jangan harap lah....aku takmoh upload walau apa pon rayuan selagi dia tak jadi suami aku yang sah!...tapi kalo bagi juta-juta...kira jadi..hihi...daahh!!cukup!! aku tak larat lagi nak melayan soalan-soalan iri hati korang...apa yang aku nak pesan...

 fite for your own happiness....insyaAllah, sebab bahagia itu adalah pilihan anda....kita sendiri yang tentukan..nak fite or taknak, atas diri sendiri...yabedabedoooo......esok jumpa lagi...~

Friday, September 24, 2010

dilarang mencarut di dalam blog aku..~

assalamu'alaikum....
wahai para peminat blog ku sekalian...dilarang mencarut didalam blog ini lebih-lebih lagi anda adalah seorang ustazah...sekian....
nana: er...jgn anta na, cekgu macam aku nie, maha dahsyat jahatnya....ustazah macam si emosi tu, haaa...pegi anta kat skolah dia ajar..hahaha....maaf noh, kalau-kalau terkasar bahasa...

Wednesday, September 22, 2010

FIRST DATE..~


assalamu'alaikum....

esok aku nak berdating untuk pertama kalinya lepas aku blah dari cinta hampes aku bersama cekgu..hehe... benar lah apa yang di kata, kalau kita tak rasa sakitnya dulu, kita x dapat la nak rasa apa itu hikmah...

anyway...dah lama tak update skil-skil sekiranya aku nak bertaa'ruf dengan bakal suami..harap-harap lah dia adalah pilihan yang Allah kurniakan paling terbaik untuk aku...insyaAllah...

dating-dating jugak...solat jangan lupa..~

esok, tunggu aku...!!!ada 23 jam dari sekarang....(>_<)

Sunday, September 19, 2010

LONELYNESS IS TRAGICAL???


Assalamu'alaikum...

eheh..jangan salah paham dengan gambar yang aku paparkan kat atas ni...
apa?? aku lonely?? cheh! berapa kali aku nak cakap, aku ni jenis yang cool...tersangat lah cool sampai korang akan rasa macam duk kat kutub utara bila lepak dengan aku...macam bagus kan?? memang la..!

erm..loneliness is tragical....?? ye ke? ye, tak, entah, tak tahu or apa jawapan korang? kalau tanya aku..depends la..kadang aku suka menlonelykan diri aku, kadang aku ska riuh-riuh...tapi apa yang penting, kena happy selalu laa...cuma loneliness ni kadang-kadang sahaja kita dapat..contohnya time pagi-pagi, ( jangan duk pergi harung jem atas jalan sudah la..) maksud aku, kalau kita bangun pagi-pagi time semua orang tak bangun lagi, atau time semua orang bangun sembahyang subuh and tidur balik sedangkan kita pergi sambung study ke, basuh baju ke or dengan aktiviti masing-masing..konfem rasa macam best gila..tak percaya, cubalah..~

kalau aku, paling best sekali, lepas kerja, kalau rasa nak lepak sorang-sorang, aku pergi je tepi pantai sebelah umah sewa abang ipar aku ni...pergh..dia punya suasana, memang tragik...tersangat lah best...macam best lah...lapang la sikit kepala otak yang duk tengah penat ke, berserabut ke....so, aku wat keputusan, aku nak buat rumah sebijik tepi pantai tuh..hahaha....harap-harap la aku kahwin dengan anak datuk umah banglo tuh...sambil-sambil aku tenangkan fikiran, skodeng anak die pon, macam cara jugak...

pss//: kat pantai tuh, ramai gila kapel tengah memadu asmara....macam-macam skill adaaaa....~

Saturday, September 18, 2010

SADNESS IS BEAUTIFUL..~


assalamu'alaikum...

emm...tiga hari menanggung kecewa..cheyy...macam kecewa yang amat sgt...aku biasa-biasa ja..saja la, buat-buat frust lebih sikit, barulah dramatik episod perjalanan hidup aku ni..apa nak buat, sedeh tu, memang sedeh, tapi dah aku jenis yang cepat cool, mmg takleh nak kata apa lah....hari first memang la agak kuciwa, masuk hari kedua aku chill balik, hidup perlu diteruskan...betul tak?heh3...

anyway, sekarang ni baru lah aku macam buka mata, telinga, lubang hidung semua lah, siapa yang perlu aku pentingkan dalam kehidupan aku sehari-hari....and kesedihan tu sememangnya tersangat lah indah...tak percaya, cuba try test...

kenapa aku cakap indah??

erm...click sini lah..~http://etoidegawan.blogspot.com/2010/08/tidak-dihargai.html

so, apa yang penting??? kompom korang jawab kerjasama macam dalam wonderpets tu kan?? dah agak dah..sebab aku pon tengah buat sama ja macam korang buat..hahahaha....

apa yang pentingnya, hidup perlu diteruskan.....itu ja....hihi..

Thursday, September 16, 2010

ASTAGHFIRULLAHALAZIIIMMMMMM........~

 

Assalamu'alaikum...
yaAllah..apa nak jadi dengan aku nie...?? chey...saja ja aku buat gelabah...eheh!..sepatotnya, aku takda la melatah, dengan apa yang dah jadi antara aku dengan cekgu yang aku sayang tuh...sebagai seorang yang cun dan elegan, aku patotnya chill n cool...

so, dengan rasa rendah hati, aku mintak maaf dengan segala kekasaran bahasa nad perbuatan kat cekgu yang aku sayang sangat-sangat nie, aku dengan ikhlas hatinya mendoakan, moga berbahagia lah dia hendaknya...insyaAllah, kalau kita sentiasa doakan kebahagiaan orang, kompon kita akan dapat sama balik dengan apa yang kita mintak...

sebab...hidup ni kan karma...apa yang kita bagi, kita akan dapat balik....

SO, CEKGU....GUA MINTAK MAAF LA ERK....AND SELAMAT BERBAHAGIA SELAMANYA...AMIN...

Tuesday, September 14, 2010

AKU MENYESAL 3

Bila cinta kini...Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini...Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan...Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu...Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi Tinggalkanku...

Hilangnya cintamu...Menusuk hatiku
Ternyata memilih....Cinta yang fana
Perginya dirimu...merobek jantungku
Hingga ku terjatuh...Dalam harapan


yeah...assalamu'alaikum...
so, ni lah endingnya....aku lepak je la...duk sorang-sorang...membawa hati yang lara duka nestapa direject rasa cinta oleh iqbal tersebut...

tapi....aaa....ada tapi....heh3....cekgu sentiasa disisi...cuma sekarang ni, cekgu dah tak sayang aku dah.. sedeh wwoo0oo....sedeh nie...( ayat ala-ala cover saham..)~

insyaAllah.....aku akan terus mengorak langkah mengurat sesiapa yang dikehendaki...hahaha......zaasss....~layannnnnnn....

Sunday, September 12, 2010

AKU MENYESAL 2


YEAH...assalamu'alaikum..bertemu kembali kita dalam episod....aku menyesal..~

APE??ni gambar sape?? aaa..ni lah mata aku yang kuyu ditambah dengan kehalusan kulitku yang tidak menggurutu...licin je kan??emm..aku pakai bedak sejuk cap halimah, tiap-tiap malam jumaat, aku mesti pakai lebih..!

dah, tak payah nak tanya aku beli kat mana pulak..aku bukan promoter makcik limah, aku cuma sepupu kepada mak tiri belah ayah sedare die...so, pandai-pandai lah carik sendiri.

ermm..berbalik kepada cerita sambungan aku, part mana yang aku menyesal tuh....silakan bacaan anda di bawah...

4.alam universiti
semua orang cakap, masuk U ni, best..best gila sampai nak buat kenduri tujuh hari tujuh malam seakan-akan kenduri kahwin anak lim guang eng yang telah didoakan oleh muslim-muslim bengong dimuka bumi dalam khutbah supaya dipanjangkan umurnya, sejahtera hidup di dunia, jadi arang api neraka di akhirat sana ! chist! bedebah betul siapa yang buat script untuk khutbah jumaat tuh, kalau aku jumpa, aku nak mintak dia ubah, boh nama aku sama...takkan dengan sesama muslim nak berkira?? dengan insan bukan seagama di ampu-ampu kesejahteraannya...sudah, aku nak cerita yang alam U nie, bukan best mana pun, tekanan perasaan ja, mana dengan asaimen, project, exam, segalanya lah...tak percaya? tengok lah gambar nie..

nilah akibatnya kalau korang masuk U, macam bagus, sebenarnya err...aku taknak cakap, korang tafsir la sendiri..hihi...

aa...masa time-time macam ni lah lebih kurang aku berkenalan dengan sorang cekgu ni, http://etoidegawan.blogspot.com/2010/09/aku-sayang-cekgu.html...cekgu ni lah, dialah orangnya, dialah.... maka, dengan sekali lafaz, aku dan cekgu menjadi kapel yang tersangat lah bahagia disamping kereta mewah dan duit malaysia yang ditaburkan kepadaku..! erm...lama jugak kiteorang bahagia nie, kalo nak tahu bapa lama, kol aku, aku akan jelaskan satu persatu....
ermm...dalam masa aku duk berkasih sayang dengan cekgu nie, aku ada kenal dengan sorang lagi cekgu...dia ni lah...cuba korang tengok...dialah orangnya, dia lah...~
ye..nama dia MOHD IQBAL...ape?? no talipon???aa...datang sini, aku bagi penyepak sekali dua, then aku bagi korang no talipon dia yang dia dah tak guna...amacam..cara kan?ermm...aku kenal dia dalam talipon la jugak, eh..silap..mula-mula emel-emel..almaklum lah..aku masa ni baru kenal apa itu wayarless...then up sikit kepada chating-chating kat yahoo mesengger, aaa..lepas tu baru aku dapat number telefon dia...bermulalah episod kebahagiaan kuasa sepuluh dalam hidup aku sebagai seorang mahasiswi yang gatal dan berkulit licin..encik iqbal ni sorang yang kelakar, kalau masuk raja lawak astro, mebi dapat tempat ketiga..hahaha...aku pun dengan hati yang berbunga-bunga berangan nak kahwin dengan dia dengan dikurniakan anak-anak yang comel macam anak mustafa kamal, rupa-rupanya encik iqbal ni takda hati la pulak dengan aku...
part ni lah yang aku paling menyesal nie, inilah partnya....aku patot mengorat dia abes-abes masa ni, malangnya skill aku dah tak berapa laku, maka direjectnya aku mentah-mentah seperti ikan pecah perot..aduhh....kuciwa aku dalam selimut busuqku menangisi cintaku yang tak laku-laku...kenapa?y?y? katakanlaahhhhhhhhhhhhhhhhh!!! lalu aku terus ke dapur, dan makan banyak-banyak untuk mengubat dukaku yang tidak berpenghujung..ishk ( sambil lap hingus yang meleleh di hidung terus ke mulut lalu aku jilat penuh nikmat )

to be continued..~

Wednesday, September 8, 2010

AKU MENYESAL..~

assalamu'alaikum....

rasa best gila hari ini, sebab tak payah keja, and aku boleh berpesta ria menghabiskan duit gaji yang aku baru dapat semalam...aku beli baju dalam 5 helai, spenda pulak dalam 3 kotak...stok untuk aku pakai bila berjumpa dengan kekaseh hatiku tahun ni..amacam?cara kan? heh! mesti la....

entry ni dah lama aku nak upload, tapi tak kesampaian....kenapa? entahlah...rasa macam menyesal pulak nanti..chewaah...! tapi sebagai seorang yang cun and perasa bagus, aku kena upload jugak entry ni, so, korang boleh la ambil pengajaran atas apa yang telah berlaku pada aku dulu, kini dan selamanya...

entry ini pasal kisah cinta aku, dari zaman kanak-kanak sampailah ke zaman sekarang ni, yang mana ada satu part kisah cinta aku tuh, membuatkan aku terlalulah menyesal dengan keputusan bengong yang dah aku terbuat...

1. zaman sekolah rendah
malas nak cerita sebab entah apa-apa ja a.k.a tak berapa menarik untuk dikongsi yang mana boyfriend aku masa ni seorang yang sangat hensem masa mukanya belum lagi dijajah oleh jerawat batu gunung berapi. tapi sekarang, dah ada awek baru, yang mana aweknya takdak gigi kapak menjadi pilihan berbanding aku yang gigi berlubang.!

2. zaman sekolah menengah
aaa...part ni boleh la nak cerita sikit-sikit...aku jatuh cinta dengan seorang cekgu bahasa melayu, nama dia...ZAMRI MOHAMAD. hensem gila babi bagi aku, tapi selalu dikutuk oleh kengkawan dengan gelaran ' cekgu control macho' ..aahhh..lantak lah dia nak control, bukan kacau korang pon!..aku marah lalu bertambah level kecantikkan aku dengan pipi kemerah-merahan menahan kentut...last-last, cekgu ini bercerai, then aku ingat boleh la masuk line, rupa-rupanya dia dah ada awek lain yang sentiasa cun samada tengah marah ataupun tengah teran berak sekalipun...so, aku redha, membawa haluan ke MATRIKULASI PAHANG dengan harapan bakal bertemu dengan keturunan tengku pahang.

3. matrikulasi pahang
selepas aku putus cinta dengan cekgu zamri, ( walaupun sebenanya aku sorang yang perasan bercinta ) aku bertemu dengan seorang jejaka yang aku panggil syeikh.. masyaAllah..tersangatlah hensem dan kaya raya ( biznesman ), jadi aku buat keputusan yang tak berapa matang untuk bercinta dengan mamat yang hensem dan kaya raya ni tanpa memikirkan risiko yang bakal aku tempuh..nak dijadikan cerita, jodoh tak berapa panjang, jadi hubungan putus di tengah jalan. gila meroyan jugak aku dibuatnya. setahun aku ambil masa nak lupa mamat ni, walaupun dalam masa setahun tuh aku ada berkapel sekejap dengan jejaka tampan dari terengganu, sama-sama study di matrik pahang. sampai sekarang aku termimpi-mimpi kehenseman fahmi nie, tapi apa nak buat, aku yang ngok nie, pergi buat hal, putus lagi..aarrgghh! busan dengan semua ni, aku stop bercinta dengan semua makhluk di muka bumi ini, kecuali kepada Dia aku kembali bercinta...cheewwaahh!

to be continued...~

Wednesday, September 1, 2010

SAIKO


anda seorang yang saiko?? andalah yang kami cari..~  to be continued..hahaha

aasalamualaikum...
haha...aku tak sempat nak cerita banyak-banyak hari tuh..thats why lah aku cakap to be contionued...emm..still akan dicontinued....tunggu....~

4/9/2010
catatanku hari ini...chewaahh...dah macam diari la pulak..hihi..haa...cerita pasal saiko ni, aku ada satu story nak moly dengan korang semua..sebelum tu aku nak tanya pernah tak korang disaiko oleh someone?? aku?? korang tanya aku??cheh! kompom lah aku selalu disaiko...entah lah kenapa , aku pun kekadang blur jugak..apasal lah aku selalu disaiko..tapi sukacita nya aku nak bagitahu kat sini,aku tak pernah rasa disaiko..wakakakaka...

kesian makcik sorang tuh, nak menyaiko aku, tapi sebenarnye diri sendiri yang saiko sebenarnya, boleh dikatakan dia layak untuk masuk hospital sakit jiwa...hahaha...rilek la makcik, lepak sikit...hidup kena cool..macam aku..hahaha...

tapi terapi paling berkesan, pergi lah ambil wudu', lantas bersolatlah kamu untuk menenangkan perasaan gundah gulana daripada bisikan syaitan durjana..InsyaAllah, kamu akan kembali tenang and tak saiko dah..hihi...

so, alang-alang dah sepuluh malam terakhir ni, wish your hope, my muslims....selamat ber 'LAILATULQADAR'

Thursday, August 26, 2010

UNGKAPAN CINTA?? ~..NO..


assalamu'alaikum.
dah lama tak dapat ungkapan cinta??
takpa....janji kita happy....setuju?.....x?emm....kenapa pulak??

haha...biasa lah..cara kita berbeza...pemikiran kita juga berbeza...

kalau aku, kadang-kadang aku tertekan, kadang-kadang aku rasa oke..boleh layan....nasib baik ada kawan-kawan yang terlalu membahagiakan...takda la bahagia gila-gila...oke la... =)

apa yang penting...~ kita hepi...yeah.....~

Tuesday, August 24, 2010

TIDAK DIHARGAI


Memang sakit bila cinta yg kita harapkan selama ini tak dihargai oleh insan yg kita sayangi, apatah lagi kita dibuang begitu saja.

Tapi, itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar, masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK, KHAS UNTUK DIRI KITA.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

* memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.
Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..
PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA.. 

sumber : http://www.sabrinafarhana.com/2009/06/apabila-cinta-tidak-dihargai.html

Dedikasi story ni aku tujukan buat someone yang mana kawan baek aku jugak...  dia ada kekasih hati yang teramat lah dia sayang.... 1 day, kawan baik aku ni ada hantar mesej ala-ala jiwang karat untuk meng-express feeling & kasih sayangnya yang tak berbelah bagi dekat sang kekaseh...

malangnya, kekaseh dia tak baca, & mesej-mesej feeling kawan baik aku ni dah di delete oleh orang yang tak bertanggungjawab...dah tuh, dapat maki pulak...entah la siapa, awek lain agaknya....sang kekaseh tanpa rasa bersalah, buat tak tahu...dalam erti kata lain, tidak menghargai...

kalau iya pun sang kekaseh tu tak mampu buat apa-apa, sekurang-kurangnya, dia patut rasa rugi, tak dapat nak merasai kasih sayang yang telah diterjemahkan melalui ayat sahabat baik aku....sebab bukan senang nak menulis, aku pun tak reti nak berjiwang-jiwang pakai ayat sendiri...huhu...

so, aku cakap dengan kawan aku... LETTING + GO.... REDHA JE LA KAWAN....baca apa yang tertulis di atas...

Thursday, August 19, 2010

KARMA


assalamualaikum.....

lama tak membebel...hari ni nak sentuh pasal satu benda.....nak tahu pasal apa? lebih kurang macam ni la...buat baik dibalas baik, buat jahat jangan sekali....aaa...itu lah KARMA....apa yang korang buat, konfem korang akan dapat balik once day....cuma cepat dengan lambat saja...

sebab ada sorang ustaz nie tak puas hati dapat mesej dari kawan-kawan aku, katanya kurang ajar, tak kenal apa-apa, mesej kat dia....aku pun tak pula terpikir macam tuh....cuma aku cakap dekat dia balik, aku pernah dapat caci maki hamun lagi dari orang yang terdekat dengan dia...cheh! nak mengungkit, tapi tak sedar yang dia dapat balik apa yang dia bagi dengan surrounding dia....

apa lagi, hadap ja la...bak kata aku ....HAMBEK KAU!

Wednesday, August 4, 2010

MACAM HARAM


Assalamu'alaikum....

sebulan apa aku tak upload blog neh....la ni baru ada masa sikit, lepas amek cuti dua hari kerana kecewa dalam bercinta...wakakaka.....

nak dimulakan cerita, yang tak pernah ada kesudahannya dalam hidup aku lah mebi....yang mana, aku takkan kahwen....muahahaha,,....relek sikit..jangan la serius sangat baca blog ni...

mm..kenapa entry aku berTITLE BANGSAT .....
aa...biasa la...bila manusia kita ini mula jadi hampeh....sehampeh yang mungkin..lalu terkeluarlah ayat dari mulut aku....BANGSAT ah lu ni de....huhu....
apa pun, tahniah kepada yang dapat title tu dari aku, bukan senang...amat susah untuk aku buat keputusan...

(>_<)...

Tuesday, July 6, 2010

INILAH MAT AKU..~


Assalamu'alaikum...

huhu..ke-busy-an aku kerja sekarang nie buat aku jadi someone yang tak peduli pada keadaan sekeliling aku...blog pun dah nak bersawang mini...

yang pastinya aku windu yang teramat sangat la dengan anak buah aku seorang ni, namanya muhammad danial iskandar tapi ayah aku panggil MAT je..so, sampai sekarang la semua orang panggil mat ni dengan nama dia yang teramat panjang dan telah dipendekkan oleh ayah aku....

mesti MAT pun rindu ANJANG dia jugak..pasti..~

Wednesday, June 30, 2010

HIDUP SEMPURNA



Assalamu'alaikum...

ada orang cakap, kalau nak rasa hidup kamu sempurna, kamu perlu menangis....betul ke???

entah la..yelah kot..kalau ikut pendapat kat kepala otak aku ni, kita menangis kerana kesilapan, musibah, kemalangan yang menimpa kehidupan kita..insyaAllah....then kita pun menangisi nasib kita yang tidak menyebelahi kita on that time lah....

so, dari pengalaman, kesilapan yang telah kita perbuat akan mengajar kita erti kesempurnaan itu sendiri, itulah kot yang orang selalu cakap, hidup memang kena ada buat salah, kalau tidak kita tak tahu apa yang terbaik dalam hidup kita...walaupun pada dasarnya kita rasa macam kita dah buat yang terbaik untuk hidup kita kan?..heh heh...itulah korang....selalu perasan bagus...

so, jangan la pulak pergi cari pasal semata-mata untuk menangis....untuk dapat kesempurnaan tu..banyak lagi cara lain..  ~ akan bersambung..~

Tuesday, June 29, 2010

MASIH ADA ESOK HARI


assalamu'alaikum....

 masih ada esok hari...and belum tentu kita akan hidup selesa macam hari ini ( kalau hari ini selesa la )

dan berbuat baik lah dengan semua orang..korang percaya laa...kalau kita buat baik, insyaAllah, kita akan dapat balik baik yang kita dah laksanakan...
kalau sebaliknya yang kita buat..hah, hadap lah masing-masing.....hidup kita ni ada karmanya.....hihi..~

Monday, June 28, 2010

TIADA JANTUNG LAGI


TIADA JANTUNG LAGI...~

Sunday, June 27, 2010

HAKIKAT HATI


assalamu'alaikum....

mm..agak lama aku tak tulis pasal diri sendiri..so, mlm ni rasa macam nak story pasal keadaan sebenar hati aku yang sememangnya dah lama macam ni, cuma tak ada rasa nak cerita...huhu...macam biasa ja kan luka-luka & tampung-tampal kat hati seperti hati di atas, tapi hakikatnya hati aku ni lagi parah dari gambar tu..

KENAPA??

biasa la...selalunya dalam keadaan sedar atau tak,  hati kita akan terluka, terasa, terhiris, semuanya ter lah....hanya dengan insan-insan yang kita sayang...sama la jugak dengan aku, dari dulu sampai lah sekarang asyik rasa yang mana aku tak tahu dah nak express feeling aku macam mana sekarang nie, betapa kesiannya dengan diri aku sendiri..

tapi apa nak buat....selagi aku hidup atas muka bumi nie, aku perlu hadapinya jugak, walau seteruk mana pun insan yang aku sayang tu buat aku rasa macam hampeh sangat-sangat ....biar lah..kalau dah dia rasa bahagia macam tu, apa lagi yang mampu aku buat....lepak sorang-sorang ja la jawabnya...

cuma aku teringat sorang cekgu aku penah cakap...' U CUMA ADA SUKA ATAU DUKA, WALAUPUN ADA MASALAH SEBESAR MANA SEKALIPUN, I TETAP AKAN PILIH SUKA, ITU SAJA YANG ADA....' masa tu aku tegur dia tengah susah hati dari air muka yang dia tunjuk la...

so, aku pun nak ikut dia lah kot, biarlah korang nak kata aku hipokrit dengan realiti, tapi tu jugak sajalah pilihan yang aku ada..macam cekgu aku....sebab, aku tahu..kita manusia ni tak selalunya di atas, kadang-kadang kita perlu rasa macam mana felingnya berada di bawah, macam mana yang aku rasa sekarang nie..

and aku berharap sangat, aku akan jumpa jugak bahagia aku tu nanti...macam dalam NURKASEH tu...bila alia cakap dengan nur yang mana bahagia yang dia cari bukan lah hidup dia pada waktu tu, entah-entah dengan orang lain, thats y nur tak pernah rasa bahagia yang telus selama bersama adam...

mungkin kebahagiaan aku tu jugak sama, bukan dengan insan yang aku sayang sekarang nie, tapi mungkin dengan orang lain..siapa tahu...tapi sakit yang aku rasa sekarang ni, akan berlarutan dengan masa yang aku rasa panjang sangat-sangat...memang lama ....huhu...

ikhlaskan lah hati tu etoi.....insyaAllah, apa yang kita bagi, kita akan dapat balek..kalau ikhlas, jujur yang aku bagi, pasti aku akan dapat yang sama, tapi mungkin dengan orang yang tak sama..siapa tahu...insyaAllah...doakalah kebahagiaan aku, kengkawan oi.....

KAWAN BAIK 2


 TIADA KAWAN = TIADA HIDUP YANG BEST!

Followers