Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Monday, April 23, 2012

SAHABAT

hari tu....aku ada tanya sahabat aku...

aku: salam..
sahabat : salam..
aku : ape cer?
sahabat : life macam biasa...cuma kehidupan kurang celaka..
aku : 0oo..mantap..
 -dalam hati- untungnya hidup kamu yg kurang celaka...kerana hidup aku sesungguhnya celaka...tiada kurang~

Wednesday, April 18, 2012

TAKDIR, TERIMA ATAU TOLAK

DULU....kalau aku tak suka something tu, aku akan elakkan terus...tak kisah la samada ianya menguntungkan apatah lagi merugikan, samada ianya membahagiakan apatah lagi mendukakan, menyenangkan apatah lagi menyukarkan, agak-agak aku rasa macam tak boleh blah, aku blah je terus tanpa ragu-ragu....

and NOW...aku rasa tak berapa nak suka 'something' ni...and kadang-kadang aku rasa macam tak boleh blah, tapi ya Allah..aku tak boleh nak elak la pulak...

DULU...aku ingat semua benda tu mesti boleh settle punya dengan elakkan diri...senang cerita terus...lantak korang la, nak jadi apa...

and NOW...aku tak boleh nak settle dengan elakkan diri...ya Allah..macam mana ni??

ada orang pernah cakap kat aku, Allah tu takkan bagi apa yang kita nak, apa yang kita suka, tapi DIA bagi apa yang kita perlu..
masalahnya sekarang, kenapa aku rasa yang aku tak perlu 'something' yang aku rasa tak berapa nak boleh blah tu, Allah kurniakan untuk aku??apa...ada hikmah di sebaliknya yang aku tak nampak lagi ke?

agaknya..Allah nak duga aku...dimana agaknya level kesabaran aku..mebi, sapa tahu...

ataupun...ni kifarah yang perlu aku bayar dari masa lalu...yang mana aku dah tersesat di jalan yang terang benderang..aarrgh...boleh ke, mampu ke aku terima suratan yang dah tertulis untuk uji kekuatan jiwa aku ni..haaihh..beratnya...
eh, apa benda yang aku karutkan ni...aarrgghhh....aku rasa, aku perlu jumpa motivater tak bertauliah aku...ya, minta pandangan, minta nasihat, minta dia jadi pendengar aku yang setia and tak bergaji lagi sekali n kali-kali yang lain...dah agak lama tak sharing kekusutan hati, agaknya dah berdaki..

ya, mebi takdir boleh berubah....tak perlu terima atau tolak lagi...

Tuesday, April 17, 2012

BINTANG DI SYURGA

Masih ku merasa angkuh
Terbang kenanganku jauh
Langit kan menangkapku
Walau kan terjatuh

Dan bila semua tercipta
Hanya untukku merasakan
Semua yang tercipta
Hampa hidup terasa

Lelah tatapku mencari
Erti untukku membagi
Menemani langkahku
Namun tak berarti

Dan bila semua tercipta
Tanpa harus ku merasakan
Cinta yang tersisa
Hampa hidup terasa

Bagai bintang di surga
Dan seluruh warna
Dan kasih yang setia
Dan cahaya nyata

bintang di surga
Berikan cerita
Dan kasih yang setia
Dan cahaya nyata

Mood : tengah teringat seseorang....tengah menyesal dengan seseorang...tengah menyampah dengan seseorang....haaiihh...bapa banyak seseorang daa...~

Friday, April 13, 2012

THE CALLING

truutt...trruuutt....
henpon nokia aku bunyi daa....
dari lagunya pon aku dah tau sapa yang call...and dengan malasnya aku pon angkat...

aku : hello...( dgn nada yang teramat malas )
budak : father mana, father?
aku : (dalam hati ) ..salam pon tak bagi, main terjah ja...terkadang kalau aku malas, aku letak je terus..kalau aku rasa kesian, jawab la jugak..'emm...awat..'
budak : cepat laa....father mana?
kepala abah dia..ingat aku kawan sekopi dia ke hape...sebab aku ni terlalu sabar, paling kuat, aku letak jela tipon..senang cerita...

kalau ikotkan hati aku yang tak berapa nak panas ni, dah lama makan pelempang kot budak tu...tapi nasib baik jugak, dia anak orang len,kalau la anak aku..ish...bukan stakat pelempang aku bagi...bonus aku tambah,sekali dengan penyepak back kick makan dia...

apa??aku emosi??hehe....ada la sikit..

WHOiI!! tak kena batang hidong boleh cakap la...cuba kalau budak berhingus lagi cakap macam tu dengan korang...cheh...agaknya tambah lagi bonus yang aku dah bagi FOC tadi...

aaa...tu baru namanya emosi...setakat yang macam kat atas tuh..takda apa-apa sangat...

so, last but not least..kenali pasangan anda..hahahaha...jangan dianiaya dan teraniaya....nanti duk nyanyi lagu 6ix sense  menyesal tuh pulak...wakakaka....

Thursday, April 5, 2012

BILA AKU KEMBALI

owh...penat rasanya mendahului level yang tak pernah aku jangka dalam hidup ni...ada indah, ada gundah...well, bila kita terlalu biasa dengan benda biasa, mebi tak brapa nak ready untuk benda yang agak luar biasa...apa?example?? anything...semua orang akan melalui fasa tu, and tak semua orang juga sama untuk menilai satu benda yang tak biasa tu adalah biasa tapi sebenarnya luar biasa atau biasa...korang faham ke apa benda yang aku duk bagitahu nie?

haha...tak paham, takpa...baca banyak-banyak kali sikit, moga-moga dibukakan pintu hati...

ya Allah...cakap pasal pintu hati, aku teringat yang aku sangat susah nk buka hati ni terima budak tu..haaihh..apa nak jadi aku ni...nak kata tak cerdik, buleh la kalo nk jawab kali-kali..tapi tulah...ilmu hisab takkan sama dengan ilmu tauhid...payah...memang payah nak kata...moga-moga aku lebih rasional dalam menggunakan hak berfikir yang aku ada..



mm..cuti ada lagi sebulan...sangat syahdu...selama duduk di bumi borneo, terlalu letih suda dengan life yang kadang-kadang tak berapa nak fair, ataupun aku yang saspek lebih dengan kesempurnaan hidup yang aku nak...padahal, yang meletihkan tu lah yang paling ringan pernah aku lalui..siapa tahu...

ya..ya...takdak siapa pun tahu..hanya diri sendiri ja la kot..

Wednesday, April 4, 2012

GILA LAMA

assalamualaikum...
peh..lama gila tak mengupdatekan diri...
nak wat cemana, bz berpindah randah..huhu...nyway...im back..
so, ape celop??haha...nothing to say today...c tomorrow...

Followers