Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Wednesday, June 30, 2010

HIDUP SEMPURNA



Assalamu'alaikum...

ada orang cakap, kalau nak rasa hidup kamu sempurna, kamu perlu menangis....betul ke???

entah la..yelah kot..kalau ikut pendapat kat kepala otak aku ni, kita menangis kerana kesilapan, musibah, kemalangan yang menimpa kehidupan kita..insyaAllah....then kita pun menangisi nasib kita yang tidak menyebelahi kita on that time lah....

so, dari pengalaman, kesilapan yang telah kita perbuat akan mengajar kita erti kesempurnaan itu sendiri, itulah kot yang orang selalu cakap, hidup memang kena ada buat salah, kalau tidak kita tak tahu apa yang terbaik dalam hidup kita...walaupun pada dasarnya kita rasa macam kita dah buat yang terbaik untuk hidup kita kan?..heh heh...itulah korang....selalu perasan bagus...

so, jangan la pulak pergi cari pasal semata-mata untuk menangis....untuk dapat kesempurnaan tu..banyak lagi cara lain..  ~ akan bersambung..~

Tuesday, June 29, 2010

MASIH ADA ESOK HARI


assalamu'alaikum....

 masih ada esok hari...and belum tentu kita akan hidup selesa macam hari ini ( kalau hari ini selesa la )

dan berbuat baik lah dengan semua orang..korang percaya laa...kalau kita buat baik, insyaAllah, kita akan dapat balik baik yang kita dah laksanakan...
kalau sebaliknya yang kita buat..hah, hadap lah masing-masing.....hidup kita ni ada karmanya.....hihi..~

Monday, June 28, 2010

TIADA JANTUNG LAGI


TIADA JANTUNG LAGI...~

Sunday, June 27, 2010

HAKIKAT HATI


assalamu'alaikum....

mm..agak lama aku tak tulis pasal diri sendiri..so, mlm ni rasa macam nak story pasal keadaan sebenar hati aku yang sememangnya dah lama macam ni, cuma tak ada rasa nak cerita...huhu...macam biasa ja kan luka-luka & tampung-tampal kat hati seperti hati di atas, tapi hakikatnya hati aku ni lagi parah dari gambar tu..

KENAPA??

biasa la...selalunya dalam keadaan sedar atau tak,  hati kita akan terluka, terasa, terhiris, semuanya ter lah....hanya dengan insan-insan yang kita sayang...sama la jugak dengan aku, dari dulu sampai lah sekarang asyik rasa yang mana aku tak tahu dah nak express feeling aku macam mana sekarang nie, betapa kesiannya dengan diri aku sendiri..

tapi apa nak buat....selagi aku hidup atas muka bumi nie, aku perlu hadapinya jugak, walau seteruk mana pun insan yang aku sayang tu buat aku rasa macam hampeh sangat-sangat ....biar lah..kalau dah dia rasa bahagia macam tu, apa lagi yang mampu aku buat....lepak sorang-sorang ja la jawabnya...

cuma aku teringat sorang cekgu aku penah cakap...' U CUMA ADA SUKA ATAU DUKA, WALAUPUN ADA MASALAH SEBESAR MANA SEKALIPUN, I TETAP AKAN PILIH SUKA, ITU SAJA YANG ADA....' masa tu aku tegur dia tengah susah hati dari air muka yang dia tunjuk la...

so, aku pun nak ikut dia lah kot, biarlah korang nak kata aku hipokrit dengan realiti, tapi tu jugak sajalah pilihan yang aku ada..macam cekgu aku....sebab, aku tahu..kita manusia ni tak selalunya di atas, kadang-kadang kita perlu rasa macam mana felingnya berada di bawah, macam mana yang aku rasa sekarang nie..

and aku berharap sangat, aku akan jumpa jugak bahagia aku tu nanti...macam dalam NURKASEH tu...bila alia cakap dengan nur yang mana bahagia yang dia cari bukan lah hidup dia pada waktu tu, entah-entah dengan orang lain, thats y nur tak pernah rasa bahagia yang telus selama bersama adam...

mungkin kebahagiaan aku tu jugak sama, bukan dengan insan yang aku sayang sekarang nie, tapi mungkin dengan orang lain..siapa tahu...tapi sakit yang aku rasa sekarang ni, akan berlarutan dengan masa yang aku rasa panjang sangat-sangat...memang lama ....huhu...

ikhlaskan lah hati tu etoi.....insyaAllah, apa yang kita bagi, kita akan dapat balek..kalau ikhlas, jujur yang aku bagi, pasti aku akan dapat yang sama, tapi mungkin dengan orang yang tak sama..siapa tahu...insyaAllah...doakalah kebahagiaan aku, kengkawan oi.....

KAWAN BAIK 2


 TIADA KAWAN = TIADA HIDUP YANG BEST!

Thursday, June 24, 2010

UNTUK YANG SUDAH BERKAHWIN


assalamu'alaikum....

pada pasangan yang dah kahwin..YANG SUDAH BERKAHWIN SAHAJA.....

jangan jual mahal untuk tidak mengatakan rasa cinta anda pada para isteri kamu semua....

bukan kena bayar nak kata benda-benda yang cenggitu....dulu time bercinta bukan main lagi, mesej I LOVE U tak berhenti, call pulak setiap semenet untuk hanya ucap ' I SAYANGKAN U LALING '..hihi.. berhabis puluhan ratus ringgit pun, sanggup....

so, yang belum kahwin tuh, cepat-cepat la g menikah....jangan bawak lari g oversea ( SIAM ) sudah la...cheh! hampeh...! hampeh lagi sekali untuk sesiapa yang duk bawak anak dara orang lari tuh ( kalo yang ada dara lagi la ) ....ingat dieorang tu apa benda?? bawak lari sesuka hati....yang perempuan pula..ingat lah muka mak ayah masa nak berlari ke overseas tuh,oke...jangan jadi anak derhaka pulak..hampeh! aarrgghhh....dah la...mls aku nak membebel pasal lari-lari nie, penat!

~.SELAMAT MENGUCAPKAN KATA SAYANG..~

Wednesday, June 23, 2010

CINTA AKAN DATANG

assalamu'alaikum..

sapa-sapa yang tak reti nak baca jawi.....mungkin takkan jumpa sapa cinta sejati dia dalam ayat di atas..huhuhu...
nak seribu daya, taknak seribu dalih...

selamat bercinta...!

Wednesday, June 16, 2010

TIADA CINTA DI SINI





assalamualaikum....
saja nak bagitahu....NO LOVE HERE...
here tu di mana??  di hati aku...hampeh!!!



Wednesday, June 9, 2010

THE ORIGINAL



heh!...assalamualaikum...

aku duduk di kampung sekarang nie, so, 3g takdak pulak..kena datang pekan kuala nerang, baru boleh layan...hahaha..sedeh kan? tapi aku rasa best ja...

anyway.....sekali sekala naik motor datang pekan kuala nerang nie, enjoy ya amat...dah sekian lama aku tak naik motor nie, duk lanyak honda tu ja nak ke mana pun...( nak bagitahu, aku ada keta ) tapi la nie, nak jadi low profile la sikit....( sikit ja, tak banyak )

sekali skala juga aku perlu berpijak dibumi nyata, ya la...dulu pernah susah ( la nie pon takda la senang sangat ) jadi, aku kembali ke alam macam sekolah-sekolah dulu la....hahaha..naik motor macam budak-budak....and yang paling bestnya, sepanjang jalan orang ngorat aku...( mebi perasan or betul-betul )

so, baca la ayat kat atas nun...orang putih dia tulis..aku tak reti...~

Followers