Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Wednesday, August 24, 2011

OH..YEAHH~

lepas hampir 3 bulan kau kat bumi borneo ni,

akhirnya.....akhirnya.....hahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahaha ( gelak macam orang cun ).....akhirnya esok...apa yang esok?? hahaha...esok aku akan balik semenanjung dowh!..gila ah...sampai je lcct tuh....hajat yang pertama : aku nak mesej semua kengkawan aku yg still lagi lepak kat bumi borneo ( apa kes ) tentang kepulangan aku yang teramat la syahdu gila dah pijak tanah semenanjung de...semua gila...nak sedut puas-puas udara semenanjung yang tercemar tuh..hoh!


dengan senang hatinya aku nak pergi beli McD, lepak dengan tenangnya sebelum time waktu berbuka depan gate menunggu flight yang bernombor plat AK5252...hahaha...best..memang best....maybe esok aku akan senyum ja sepanjang hari....hahahaha...this is best bro..~

korang yang lain??bila balik raya...ngeh3...

Monday, August 15, 2011

RAYA-RAYA


hahaha...bosan-bosan aku selalu layan lagu ni..yeah~


Bila sebut pasal raya
Semua ingat Hari Raya
Tapi jangan pulak kita lupa
Ada seribu satu kata
Berkait dengan raya
Selain Hari Raya

Tak kira apa bangsa
Orang melayu orang cina
Orang putih atau orang india
Orang timur orang barat
Di seluruh dunia
Ada hari raya

( korus 1 )
Kalau banyak harta benda
Orang itu kaya raya
Kalau tempat lalu kereta
Itulah jalanraya
Hentian bas ibu kota
Itu di Puduraya
Di tengah bandaraya

( korus 2 )
Kalau banyak jalanraya
Dipanggil lebuhraya
Bunga lambang negara
Namanya bunga raya
Tukang menyelenggara
Mengawas harta-benda
Jabatan Kerja Raya

Gembira kita di hari raya
Makan kenduri di balairaya
Kalau kita malas nak puasa
Kita sama macam hantu raya

Selamat hari raya
Selamatlah beraya

Sunday, August 14, 2011

LOVE IS WASTE OF TIME

huh...asaalamu'alaikum...
agak lama jugak tak mengarut tegah-tengah malam macam ni ( time ni kira tengah malam bagi aku berbanding time study dulu-dulu, tak tidur pon takda hal , kalau sekarang mebi aku mereng kalau tak tidur )

tengah-tengah malam di ambang pertengahan bulan puasa ni, hati berhajat nak dengar lagu raya, tapi aku tahan, takot sedeh bangat, teringat semenanjung pulak...haaihh...saiko bila hidup di perantauan... sangat...hanya yang mengalami situasi ni akan faham macam mana rasa sepinya lepak jauh-jauh gini...



 tak jadi layan lagu raya, layan lagu jiwang ja....teringat zaman-zaman mengaji dulu...single is simple, kapel is troble....sama saja di mana-mana tempat belajar pon, takkan dapat lari dari situasi loving kapel everlasting ni....hampeh je semua tu..percaya la..sebab aku dah pernah alaminya...hubungan tu cuma lebih kepada persinggahan semata-mata, tak everlasting, tak abadi...

so, kepada budak-budak kolej aku sekarang ni, sudah-sudah la buang masa tu... cinta tu bukan boleh bagi semangat untuk korang belajar dengan lagi best pon...cheh! melalaikan korang lagi ada...serius!

sebabnya, korang bukan tahu pon cinta tu apa....yang korang tahu rasa geli-geli bila dating..kan??

 cinta di alam budak-budak yang boleh aku tafsirkan still berhingus, berak sendiri pon kena orang lain yang flash, kasut sekolah setahun tak basuh, campak dalam sungai boleh mati semua ikan..tu pon ada hati nak berpasangan....

p/s : dah la subjek fizik asyik failed je, cinta sakan, study tunggang langgang...








Monday, August 1, 2011

RAMADAN DI TANJUNG MALIM




Salam ramadan al-mubaraq...
haaiihh....banyak betul tempat-tempat yang aku pernah pijak buminya untuk berpuasa...di matrik, di universiti, dan sekarang kat tempat cari pasal..eh..cari rezeki da....dan tempat yang paling pernah jauh aku duduk untuk berbuka puasa...
tapi asyik terkenang nasik lemak kukus makcik tg.malim, sup encik saudagar juga di tanjung malim, cendawan goreng adik hensem berjerawat, jugak kat tg.malim...tu belum cerita pasal tomyam I LOVE U corner, ikan bakar ketoyong, chiken chop  easy cafe, aarrgghh............!banyak lagi lah!...

bila la aku nak balik makan semua tu.....lagi best kalo leh lepak dengan korang yang kat atas..ada ramai lagi, kalo asyik upload gamba semua, esok pagi pon tak habis .....

tak kisah lah...walau kat mana pun korang sekarang....SELAMAT MENYAMBUT BULAN PUASA... (^_^)...tak saba nak balik kedah..hoh!

Followers