Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Saturday, October 23, 2010

READY??



Assalamu'alaikum...

chey..dah agak lama jugak kot tak mengarut pasal cinta nie..hoh0....almaklum lah....aku sebagai sowang yang paling best abad nie, macam tahu jugak la korang tertunggu-tunggu entry aku yang patah hati satu masa dolu, tapi sekarang....heh..heh...malu lah nak cakap...(>_<)..

anyway....betul ke nak kena tunggu ready dulu baru boleh jatuh cinta???

setuju??
tak??
entah??
ikot suka??
tak semestinya??
eh, berapa banyak talian hayat daa....

cukup!....

yang sebenanya, korang tahu tak cinta tu apa??datang dari celah mana??hahaha....apa yang aku mengarut nie...jap-jap...take five..~ ..1,2,3,4,5,6,7,8,9......259 seconds...ting! masa tamat..

aa...cinta tu lahirnya dari kasih sayang...kasih sayang yang lahir dari rasa tanggungjawab, ikhlas, jujur, amanah, tabligh, fatonah...eh?? bukan erk?hihi...ikhlas, jujur, setia, dan sentiasa menghargai kasih sayang yang timbul tuh....yang mana kasih sayang nie lahirnya dari rasa rindu, rindu dari rasa teringat, teringat dari pandangan pertama, dan pandangan pertama dari perbualan pertama...! hah! tudia...betul ka??

betul lah kot..insyaAllah.....

ermm...so, dah paham kan apa itu cinta...persoalannya...kena ready dulu ka?

setuju??
tak??
entah??
ikot suka??
tak semestinya??
eh, berapa kali nak ulang daa....

sememangnya...Islam melihat cinta dan kasih sebagai fitrah dalam kejadian manusia. Ia adalah satu hubungan suci yang menaut antara hati. Ia adalah anugerah Allah, sebab itu la cinta nie berharga sesangat bangat. Cinta yang tulus dan murni adalah kurnia Allah. Ia tak datang menyembah kita dengan percuma. Allah akan menganugerah rasa cinta dan kasih pada mereka yang bersungguh berusaha mencarinya,tetap tidak boleh melebihi cintanya kepada sang pemberi cinta iaitu Allah swt...

aaa...boleh nampak kat situ? mereka yang bersungguh-sungguh mencarinya...samada secara tersurat atau tersirat...konfem-konfem lah bila dah berusaha bersungguh-sungguh tu, dah bersedialah jawapnya... sedia untuk dicintai & sedia untuk mencintai...pasal apa yang dia bersungguh-sungguh cari pulak?? of cos la sebab dia lonely...hihi..so, sapa cakap lonely tu maknanya tak bersedia??lonely ke, frust ke, memang tengah mencari ke, semua tu lah yang mendorong kepada sedia tu tadi...

Dan untuk semua ini cintailah sesama manusia itu secara wajar jangan berlebihan hingga melebih cinta kepada Allah, sebab yang berhak dan layak mendapat cinta yang berlebihan adalah Allah swt, sebab lagi... Allah jugalah sang Pemberi cinta. Disamping itu Mencintai Allah adalah pilar dasar agama islam,kerana seseorang tidak akan menjadi mukmin yang benar keimanannya kecuali dia mencintai Allah dengan sepenuh hatinya,yang lebih besar kecintaannya kepada hal yang lain. semua cinta yang kita berikan kepada Allah akan abadi dan tidak seabadi cinta kepada sesama manusia,dimana apabila kita mencintai seseorang dan mampu ke orang tersebut memberi ampunan dosa ? tentu tak kan?? sebab penerima taubat dan pemberi ampun tu adalah Allah swt,yang senantiasa memberi cinta dah rahmatNya kepada kita tanpa henti...dan kepada sesiapa yang Dia nak...

ceyy...dah macam motivater dah aku mengarut dalam blog nie..hahaha....

erm..apa lagi, sapa-sapa yang rasa diri dia tergolong dalam insan-insan yang aku sebutkan di atas....maknanya korang dah bersedia lah tu...insyaAllah...

~...I MAY NOT ALWAYS RIGHT, BUT IM NEVER WRONG...~

0 comments:

Followers