Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Wednesday, November 24, 2010

~ PERLU & MESTI TAHU~


 

Sunday, November 21, 2010

SPECIAL HEART

Saturday, November 20, 2010

SOULMATE

Tuesday, November 16, 2010

SELAMAT HARI RAYA KORBAN~


assalamu'alaikum...

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA KORBAN...

pertama kali beraya tanpa mak...~ huhu..semoga mendapat haji mabrur..~

Saturday, November 13, 2010

MENCARI KEHIDUPAN


apa kehidupan yang kamu cari??

gagal sekali, gagal selamanya....~ kata-kata seorang cekgu bahasa melayu aku suatu masa dolu...dan aku dengan sepenuh hati mengatakan..' SAYA TAK SETUJU CEKGU'.... ( cuma kata dalam hati... =D )

kenapa??

kerana kita perlu gagal, baru akan dapat apa itu nikmat kejayaan....perlu gagal untuk dapat pengajaran.....perlu kantoi ditangkap khalwat dan masuk paper metro harian, untuk sedar bahawa Allah masih sayang akan hamba-hambaNya...supaya tidak terus tersesat...

insaf ke??

hanya yang berakal mampu menilai pengajaran yang tersurat dan tersirat dalam kehidupan yang agak tidak menyebelahi sesetengah individu, tetapi terlalu lebih untuk sesetengah individu yang lain pulak...

So...musibah itu sebenarnya hikmah...~ your failures do not define you..~

Sunday, November 7, 2010

JIWA YANG DIBELI


yeah..~
assalamu'alaikum...
sudah lama tak meng-up-date- kan blog nie...busy dengan tugasan baru yang telah dipertanggungjawabkan...
apa??tugas apa??
~ ada la...~

bukan nak bincang pasal tugas tersebut..tapi seperti gambar di atas lah....tergolongkah kita sama dengan ayat di atas??

entah
tak tahu
boleh la
apa kejadahnya
atau..
jawapan yang kita nak => semestinya lah tergolong dalam golongan yang jiwanya telah dibeli oleh Allah SWT..memang bertuahlah sapa-sapa yang terpilih nie...

hah?? macam mana nak jadi 'the chosen one'??

erm...tak perlu dihuraikan kot...semua boleh faham....solat, taubat, beribadat ( bukan solat sahaja dinamakan ibadat ),berzikir, berselawat, bermusafir, & jangan lupa berbuat baik dengan semua orang selain daripada mencegah kepada kemungkaran walaupun hanya detikan di dalam hati ( selemah-lemah iman )...

chey...aku kalau bagi nasihat dalam blog nie memang macam goog-good....tak payah duk mengumpat aku la time duk baca blog nie, tahu sangat dah...hahaha...
 
so, selamat menjual jiwa anda...~

Followers