Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Friday, December 31, 2010

MELAYU MUDAH LUPA


adoyai....letih..letih....

oke...oke...macam ni je la...bagi aku semenet...

aku macam nak marah...entah..memang bosan lah. bukan gaduh main-main, aku memang serius. dia?? entah..biar je lah..kalau dia rasa sesuatu tu penting bagi dia, dia try do the best lah..
aahh...mamposlah~ siapa peduli.
bila tak ada awek..sibuk duk cari...bila dah dapat awek...tak pula dihargai..sememangnya sifat manusia tu memang macam tuh..macam Dr.M kata...' MELAYU MUDAH LUPA'...haa..macam dia ni lah..dia yang busan ni..hampeh!
tapi..memang sifat dia macam tu agaknya?? siapa tahu? kena la faham memahami,
eh..tak..tak..mana boleh sebelah pihak je paham sengsorang..
gila!
tapi kalau dah memang macam tu...butakan je la mata kepala lutut...redha..~ arrgghh...! tak mampu lah aku nak terima saja..
ape de hal aku je yang terima seadanya..dia macam mana??
~ tunggu je lah 'dia' sedar diri...ataupun..tinggalkan je..

Thursday, December 23, 2010

SILA BAYAR SEKARANG

adooii.....
dah dua minggu tak kira...aku sangat rasa teramat malas.

jam ben 10 kat tangan dah merangkak ke pukul 12 tengahari. daily stock tak kira lagi..haaiihh... tapi semua kerja lain sudah di settlekan. sambil melayan kastemer yang keluar masuk kedai ni, di penghujung sudut, aku lepak. sambil perhati apa-apa yang patut.

perhati apa yang patut maksud aku, tengok-tengok apa yang belum aku lengkapkan dalam kedai ni. cantik, aku jaga dengan separuh hati saja. lagi separuh, aku bahagi dengan dia. aircond di depan mata aku tutop, sejuukk...sunggoh. tapi tiga lagi ku buka. nanti kastemer kepanasan dengan dosa yang bertimbun-timbun.aku nampak, jelas~

kesian, aku kira kapel yang berpelukkan tu..eh, silap..kapel itu sedang meraba-raba mencari haba..haaiisshh..rapat dan kejap dan di mukanya ada sesuatu tertulis..~'kami sejuk, tapi tolong jangan tutop ekon ni, sebab kami suka meraba..~' aku baca sekali..tiada masa.

lama...~aku sudah siap kira stock yang bertimbun untuk seminggu, aarghh, aku sudah panas..mungkin mata aku sudah timbul image api, merebak di dalamnya..dengan aksi meraba semakin kemuncak, belum klimaks aku rasa, tapi yang aku pasti, basah! perlu mandi wajib untuk sembahyang zuhur nanti.

ish, jangan tahan, aku nak bangun. mata nan merah saga, dan hidong sedikit tinggi. terus mulut ringan menutur ' adik, sila bayar sekarang dan sambung meraba di luar..'

arahan di ikot, tetapi tak insaf..mungkin kena puas, sampai *&%$# tak lagi keras.

Wednesday, December 22, 2010

25hb SUDAH DEKAT

aarrgghh..!!~ 

oke..oke.....apakah ini...

haaiihh...~

kehidupan yang menggila, buat aku rasa semua pon gila....ish, mana ada kehidupan yang gila..aku yang buat semuanya, semua gila....

mengikut kehendak setan lebih mudah dari ikot telunjuk malaikat. macam mana ni?yang aku tahu, hidup kena jadi baik, biarpon ada yang suka jadi jahat. aahh...atas pagarlah, kadang baik, kadang jahat. boleh macam tu?

mana boleh. gila ke apa? semua gila.sambil menunggu hujan yang tak busan membanjiri kawasan parking kereta aku, aduh..! ramai yang bertenggek di tepi kaki lima kedai dan aku boleh dengar satu persatu kata-kata biadap anak malaysia...sangat berotak kuning..bukan hijau, bukan biru, bukan semuanya. aku rasakan kuning lebih tanjak.

peluh jantan meleleh-leleh, kerana mengurat awek-awek yang seksi baju dalamnya lepas kena hujan. gila! mereka aku lihat sangat suka, perempuan-perempuan jalanan yang biasa, bercumbu mata dengan jantan kaki lima ketika hujan. mulanya jauh, semenet tak sampai, sudah rapat.hah! elok sangat. semoga bertemu jodoh dan sembilan bulan lagi ada baby yang mereka campak depan kaki lima tadi.

~ 25hb sudah dekat, hadiah belom beli untuk encik ayah~

Tuesday, December 21, 2010

DONGAK KE LANGIT

 
Assalamu'alaikum....

sangat windu nak berkarya..tapi apakan daya, materials takdak.....so, just pergi kat paint, then inilah hasilnya...macam best kan..? memang best kot....ngeh ngeh..

sebelum tu..nak mengeluh sat..

haaihhh..~
masa terlalu cepat berlalu sampai aku tak mampu nak U- turn, kembali ke alam yang macam-macam sebelumnya....tetapi kehidupan sekarang lebih macam-macam...ish, bodoh! lambaian masa semakin kedepan, tapi aku kaku tak berganjak.. gila sungguh.

siapa mengawal siapa? masa atau kehidupan?

siapa bodoh?? tentunya bukan aku...sebab aku sudah bersyukur...syukur dengan kehidupan yang celaka, kehidupan yang menyorong aku yang lambat terjaga dari mimpi ngeri dan agak bangang...mata pula pedih, tertumpahkan air yang sia-sial..~

kerana terlalu tunduk ke bumi, aku lupa untuk mendongak ke langit..


Saturday, December 18, 2010

KUSUT..~


assalamua'laikum...

lama menyepi....busy gila nak mati....walaupun keja ntah hapa-hapa ja pon..huhu....

kenapa mengeluh...??entah...kusut dalam kepala...bila ada masalah...

masalah apa??

macam-macam lahh....

so, apa yang perlu aku buat??

teriak ( menangis )..??
pergi jamming kat studio??
karaoke??
termenung sampai gila??
jerit macam orang sewel??
tengok wayang??
lepak tepi tasek ??
makan banyak-banyak??
or sembahyang mintak ubat penenang??

korang pilih lah.....apa yang penting, kusut or tak, sakit or sihat, kaya or miskin, masalah ataupon tenang aman damai, hidup kena happy......masalah tu...biarkan berlalu, fikir macam mana nak selesaikan , bukan menyalahkan sesiapa ataupon takdir hidup kita...so, conclusion is...permenant your happy feeling, whatever problems come towards u.. ( menenangkan perasaan selepas eksiden di simpang jalan )

-MUSIBAH ADALAH HIKMAH-  hope so....~sigh

Wednesday, December 8, 2010

IDOLA

KAMU SELALU DIHATIKU...~

Tuesday, December 7, 2010

TIADA DUA ISA

 
patung jesus mengangkat tangan menadah ke langit
patung diatas musnah dipanah petir

semasa kejadian....
selepas kejadian..

Di Monroe, Ohio, Amerika Syarikat sculpture 'King of Kings' iaitu 'patung' besar Jesus Christ berdiri agam dan megah di perkarangan Solid Rock Church. Khabarnya ia setinggi 19 meter dan 12 meter lebar dengan 'aksi' Jesus mendepangkan tangan ala-ala berdoa ke jihat langit. Penghuni Monroe, Ohio amat memegahkan patung ini dan menamakannya Touchdown Jesus. Jesus ini dibuat dari plastik dan gelas fiber.

Malam isnin lepas, Jesus dipanah petir dan kilat lalu hangus terbakar.

Mungkin elok pendiri patung Jesus ini membaca dalam kitab mereka sendiri:

"Thou shalt not make unto thee any graven image, or any likeness of any thing that is in heaven above, or that is in the earth beneath, or that is in the water under the earth."
-Exodus 20:4


Mereka mengatakan bahawa Allah SWT menyerupakan Isa dengan Yahuda. Yahuda ini adalah Yahuda al- Askhariyutha yang menurut Injil ia menjualnya kepada musuh-musuhnya dan menunjukkan kepada mereka tentang keberadaannya. Ia adalah seorang muridnya yang terpilih. Demikian ini sesuai dengan Injil Barnabas di mana disebutkan di dalamnya:

"Ketika para tentera mendekat bersama Yahuda di tempat yang di situ terdapat ISA, maka ISA mendengar kedatangan segerombolan orang yang menuju tempatnya. Oleh kerana itu, ia segera pergi ke rumah dalam keadaan takut. Di dalam rumah itu terdapat sebelas orang yang tidur. Ketika Allah melihat bahaya akan mengancam hamba-Nya, maka Dia memerintahkan Jibril, Mikail, dan Rafail (Israfil), serta Idril (Izrail) yang mereka semua adalah para utusan- Nya untuk mengambil ISA dari dunia. Lalu datanglah malaikat-malaikat yang suci di mana mereka mengambil ISA dari pintu yang dekat dengan arah selatan. 

Mereka membawanya dan meletakkannya di langit yang ketiga dengan disertai para malaikat yang selalu bertasbih kepada Allah selama-lamanya. Yahuda masuk secara paksa ke kamar yang di situlah ISA diangkat ke langit. Saat itu murid-murid sedang tidur semuanya, lalu Allah mendatangkan keajaiban yang luar biasa di mana Yahuda berubah cara berbicaranya dan juga wajahnya. Ia sangat mirip sekali dengan ISA sehingga kami mengiranya ISA. Adapun ia (Yahuda) setelah membangunkan kami, ia mencari-cari di mana si guru berada. Oleh kerana itu, kami merasa heran dan kami menjawab, "bukankah engkau wahai tuanku guru kami, apakah sekarang engkau telah melupakan kami?" Demikianlah kisah yang terdapat dalam Injil Barnabas.





Sunday, December 5, 2010

BETTER NO HEART


KEPADA : ENCIK

                                                                                                                             DARIPADA : CIK

Followers