Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Thursday, April 15, 2010

SEKOLAH VS UNIVERSITI



salam...

hahaha..ada ka sekolah yang amal sistem macam ni?

penah terdengar news pasal sistem nie, tapi takda pulak aku ambil tahu secara terperinci a.k.a detail...

kalau wat sistem cenggini, senang la kerja cikgu, markah semua di tangan para guru, cemerlang atau tidak pelajar itu, semuanya bergantung kepada guru masing masing walaupun pelajar itu terel gila.

kehadiran, sahsiah peribadi, kesopanan & kesusilaan, semuanya ada bahagian markah dia tersendiri, sebab tu lah hidup kat universiti dulu, mesti respect lecturer gila-gila, moga-moga dapat extra marks, dapat la pointer baik sikit...haha...

tapi lain sistem kat sekolah skg, lain di kampung, lain di bandar...yang mana bila di kampung, tugas sebagai seorang pendidik amat dipandang tinggi, tapi di bandar, sebaliknya pula..tak kesemua, sesetengah sahaja la kan....

malas nak cakap lebih-lebih, nanti mulut kena gam....tutttttt.........hihi..

~ tegas dalam kelas, bestfriend di luar kelas..~

0 comments:

Followers