Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Saturday, April 3, 2010

ANGAN & SEDAR



'angan2 mat jenin', kompom suma org penah dengar sal ayat tu kan? bg aku x salah nak brangan, kalo x imagine apa yg kita rasa nak capai, camna kita nak nampak future nun?huhu...' tapi ada sowang member aku cakap, 'aaa..brangan tinggi2 sket, kalo jatoh, mati trus..hahaa'...angan ni lebih kurang cam azam la bagi aku, bkn angan kosong g2..

tapi rasanya, sebagai hamba Allah yang ada knowlegde, jarang kita nak berangan luar dari apa yang kita mampu, kadang2 2 ada la jugak yang terover angannya..hihi...besa la...dah benda xda limit utk di imagine kan...y not kan?bak kata ayat budak2 la nie..'bukan kena baya pon' xpon..'bukan aku pakai masa, otak, korang suma nak brangan...masing2 la dude'...cam2 lah lebeh kurangnya...

yang penting, anganlah sometin yang membawa kebaikkan pada semua, dan cuba realisasikan...berusaha ngn sedaya upaya, dan bertawakkal pada yang maha Esa...kalo x dapat apa yang kita impikan pon, sekurang2nya kita dah dapat pahala berusaha, cuma kurang bernasib baek, atau still bukan masa yang terbaek utk kita dapat apa yang di angankan.. Dia lebeh tahu apa yang terbaek utk kita...

Islam tu kan mudah, baru je niat nak wat baek, dah dapat pahala, belom wat lagi kebaikkan yang kita tgh pikir nak wat tuh...laen ngan berniat ke arah kejahatan, selagi x terlaksana niat jahat tu, kita bebas dari dosa.

so, kengkawan, sahabat handai, muslimin dan muslimat, apa lagi, mari kita berniat nak wat baek sokmo...jahat2 neh blacklist trus....cket2 leh la...

~ selalunya kita hanya berniat baik utk kepentingan diri sendiri shj, bkn utk org lain..~

0 comments:

Followers