Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Sunday, April 25, 2010

AKHLAQ & IBADAH



Salam....
huh!.. daripada ayat nie, sudah terbukti lagi nyata, akhlaq sangat teramat penting dalam menentukan neraka mana yang akan dihuni umat manusia...eh, betul ke ayat aku nie?hahaha....

mmm....aku taknak mengaku yang aku adalah seorang yang kuat ibadahnya, tapi tak pernah la tak cukup mana yang telah diwajibkan ke atas seorang muslimat macam aku dan korang semua (termasuk muslimin)....melainkan ada sebab-sebab tertentu yang dibenarkan syarak...maksud aku, uzur yang dibenarkan syar'ie..

tapi lagi, bila pandang kepada bab akhlaq, hoh!...amacam? kita ni adalah penghuni syurga teratas, atau neraka terbawah?..hihi...'lu pikir lah sendiri'..hahaha..aku taknak pakai ayat nabil tuh, kerana selagi kita ada masa yang mana Allah izinkan, sentiasalah improve akhlaq kita bersama level kekuatan ibadah masing-masing...tak perlu nak fikir panjang dah....takda yang merugikan sesiapa dalam hal ni...

jika sebaliknya, korang still lagi was-was nak improve, maknanya sahabat baru anda telah menjadi sahabat lama ( sila rujuk entry SYABAS WAHAI SAHABAT BARU ).....

so, apa lagi...marilah kita sama-sama memperbaiki akhlaq dan meningkatkan amalan ibadah kita...insyaAllah....FUTURE SYURGA IS WAITING FOR US, IF NOT...VICE VERSA lah...aku xnak sebut! yang nie korang fikir la sendiri!!

~masa wat entry ini, aku tersangat lapa nasik...~

0 comments:

Followers