Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Wednesday, May 19, 2010

NIKMAT ITU MASALAH


Assalamualaikum....

 dah lama tak berjumpa, rindu rasa hati, inginku menulis lagi...( nyanyi seolah-olah lagu jiwang karat yang meleleh-leleh)

hah!..itu dia....apa yang nikmat? apa yang problem?..ntah..aku pun baru nak explain nie...

mesti semua dari kita ada masalah kan? biasa lah hidup, lebih baik bermasalah, dari hidup yang bosan sampai tak tahu nak buat apa ( mcm aku sekarang nie, mengarut di dalam blog nie)..

pernah tak korang, pernah tak.....bila dapat sesuatu yang korang nak, samada korang perasan atau tidak, ia datang bersama masalah....aku remind seorang kawan aku, kawan sekolah la....dia memang dah lama nak pakai kereta, dipendekkan cerita, dia pun dapat la beli kereta itu dan dah pakai pun sekarang...

masa mula-mula beli dulu, ada dia penah cakap dengan aku, yang dia akan cuba sedaya upaya menjadi seorang manusia yang baik, bukan muslim yang baik, cuma manuisa yang baik...means...dia nak buat baik dengan mak ayah, dengan kawan-kawan, nak stop buat benda-benda yang sia-sia bg usianya..

nak dijadikan cerita lagi, biasa la, lelaki...bila ada yang pakai kereta, mahai pulak tu, single lagi, konfem ramai yang duk jeling, samada lelaki atau perempuan..tup tap, x sampai seminggu, dah dpt awek baru...free hair lagi..dulu kawan aku tu siap berikrar lagi( seakan berjanji pada diri sendiri la)...taknak dah awek-awek ni, nak cari bakal isteri terus...tapi tengoklah, Allah baru bg nikmat, dah kufur...

kenapa aku cakap dia kufur, sbb..aii..malas aku nak cita...dengan berpeluk, bercium, pegang-pegang tu memang dah wajib la....itu yang nampak, yang tak nampak, aku tak tahu lah..apa???kat mana masalahnya??? sapa yang tak nampak apa masalhnya kat sini, baek korang balek mengaji mukoddam balek la....oke.....fikirlah sendiri...

so, korang yang kat luar sana, jangan jadi macam kawan aku nie, hampeehhh...! aku cakap ni pun untuk peringatan diri aku sendiri, moga-moga aku terhindar dari menjadi hamba-hambanya yang tidak bersyukur...insyaAllah...

0 comments:

Followers