Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Wednesday, May 5, 2010

GURU, SISTEM & MURID


assalamu'alaikum...

heh!.. dua hari tak update blog, rasa tak tenang hidupku.....

anyway....thanks to karim...aku curik kartun dia and upload untuk blog aku...senang keja aku kan??...

kenapa aku asyik upload pasal sekolah??kenapa? kenapa? y?

dah nama pon kerja aku cekgu, itu saja la dunia yang terdedah kat aku buat masa sekarang...tapi aku akan tetap cuba improvekan segeneral yang mungkin untuk memantapkan lagi pengetahuan kita bersama..cheeyy...macam bagus gila kan aku...hahaha..

hah! observe the diagram above class (alahai, mmg kena sindrom skola daa)...

ya! 'GURU TERLATIH, SISTEM CANGGIH, MURID YANG MALAS BERTAMBAH MALAS'...

itu yang sepatutnya karim lukis..hahaa...kenapa aku cakap macam tu?sebab sepanjang aku duk dekat sekolah sekarang ni, macam tak ada apa-apa pengajaran yang disumbangkan daripada 'SISTEM CANGGIH ITU'...ada kemudahan, tapi tak ada internet source...macam mana nak dedahkan pelajar kepada pembelajaran yang lagi mantop..' MAKLUMAT DI HUJUNG JARI ANDA'...yang boleh diterokai hanya cara-cara basic penggunaan komputer...itu nenek kat kg hujung keton pun boleh belaja sendiri kan?

so, y this happened?? chewaah...aku cakap omputeh sikit...baru ada skill..(>_<)...

banyak pihak yang lalai sebenarnya....taknak aku list kat sini, nanti tak pasal-pasal kena sue pulak..hahaha..aku bukan takut sebenarnya, aku cuma taknak buka pekung di dada, di dahi, di perut..semua lah!....

baik teruskan mengajar pakai je whiteboard and markerpen + LCD + slide buatan sendiri...sudah memadai....yang penting ikhlas, sabar, ikut silibus dan menghayati setiap tugas and tanggungjawab masing-masing tanpa perlu berkait + menyalahkan+ memalukan pihak-pihak yang telah dipertanggungjawabkan...hahaha..apa yang aku mengarut nie.????aarggghhhh!!!...dah la, aku dah malas nak membebel lagi...apa yang penting korang belajar je la rajin-rajin.....end of the story...

~amal tanpa ilmu macam main gitar tak tahu kod, ilmu tanpa amal macam belaja gitar habes beribu-ribu, tapi pergi practice maen dram... ~

0 comments:

Followers