Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Monday, May 24, 2010

I AM POSITIVE

assalamu'alaikum.....

ya, lama tak update, sebab tengah bercuti....dan tak ada kesempatan untuk melukis, jadi apa yang ada, terima sajalah asalkan ianya membawa kita ke arah yang positif..ceeyy..terus masuk topik malam ini...kenapa menulis mesti malam?? sebab malam-malam saja free, siang sibuk tengok tv...ataupun, dalam erti kata lain, aku sembahyang tahajjud dulu, baru upload....( bagi la aku can nak prasan bagus )

ermm....ramai daripada kita manusia biasa sebiasa yang teramat luar biasa biasanya ( arap-arap korang paham), rata-rata daripada kita nie kecundang, down, gagal, hampeh, n sewaktu dengannya kerana sesetengah perkara yang tidak menyebelahi 'luck' itu kepada kita, jadi terus tuutt...mati...!..

kenapa??  y ??..
sebab kita tidak positif.....atau kita ini sebaliknya, iaitu negatif...

apa dia positif tu??

positif bermaksud redha....redha dengan segala ketentuan yang telah ditetapkan oleh Allah untuk perjalanan hidup yang terbaik buat kita...tak sedar kan semua tu....apa yang korang tahu, maki hamun, saling menyalahkan antara satu sama lain, tidak bersyukur, terlalu meratapi + sedih atau yang lebih buruk lagi, bunuh diri!..nauzubillah....jangan sesekali terlintas di hati kita sebagai seorang muslim sejati....

jadi, sekiranya nasib tidak menyebelahi kita, yakinlah bahawa dalam setiap musibah, ada hikmah yang tersembunyi, kadang boleh nampak hikmahnya, tapi kita manusia ni yang jarang bersyukur, tak pernah rasa cukup dengan apa yang telah Allah kurniakan untuk kita...ceeyy...macam bagus kan aku...heh heh...

SENTIASALAH POSITIF!!!...bkn hiv positif!..

~..dalam positif, perlu ada kritis...~

0 comments:

Followers