Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Wednesday, October 12, 2011

CERITA PENDEK ( bahagian 1 )

'truttt...truuutt...truuutt...truuutt....' aduh, ex-boifren aku yang mana satu pulak contact aku time tengah layan mimpi moon ni...haaiihh...srrlluupp...banyak pulak air liur basi aku mlm ni sambil aku gagau-gagau kat mana la bunyi tu datang, '~beby~ is calling'...tertera kat phone screen nokia c6 aku....owh, dah kahwin rupanya aku ni, bukan ex-boifren yang tengah rindukan aku...tapi laki aku kejutkan untuk bangun, siapkan diri untuk kerja...

 kenapa la bukan hari minggu je kerja, hari biasa adalah cuti... malasnya aku nak bangun, tapi apa nak buat...dah mengaji tak pandai, jadi lah aku cekgu serba sengal kat bumi borneo ni...katanya nak berbakti pada anak bangsa, tapi entah lah...berbakti ke aku ni...macam hampeh je...aarrghh..! tak payah banyak fikir lagi, hidup mesti diteruskan...

'krek kruk'....yeah, dah siap punch card, aku terus ke tempat duduk, buat-buat sibuk, belek itu dan ini untuk presentation dalam kelas nanti...

ting~tong~ ' perhatian kepada senua warga kolej, sekarang tepat jam 7am..bla..bla...sila selaraskan jam anda sama dengan waktu pejabat...'~ting~tong~

gitu lah pagi-pagi...lepas lagu negaraku, doa dan ikrar rakyat malaysia, PK-kurikulum akan buat pengumuman supaya masa semua guru diselaraskan sama dengan waktu pejabat...apa nak buat, kolej tak ada loceng yang boleh membataskan masa pengajaran cikgu-cikgu, sendiri mau ingat.

untuk menunjukkan yang aku staff yang paling best, sebelum pengumuman tu lagi, aku dah ada dalam physics lab...'oh fatimah...tralalla...tralalalalalal...' aku laporkan diri pada lab asistant, gitulah tiap-tiap minggu pon,..sing a song....'ah, busan pulak aku tunggu budak-budak ni nak masuk..terhegeh-hegeh...layan video dulu, nanti aku preview untuk dieorang pulak...'

0 comments:

Followers