Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Wednesday, April 18, 2012

TAKDIR, TERIMA ATAU TOLAK

DULU....kalau aku tak suka something tu, aku akan elakkan terus...tak kisah la samada ianya menguntungkan apatah lagi merugikan, samada ianya membahagiakan apatah lagi mendukakan, menyenangkan apatah lagi menyukarkan, agak-agak aku rasa macam tak boleh blah, aku blah je terus tanpa ragu-ragu....

and NOW...aku rasa tak berapa nak suka 'something' ni...and kadang-kadang aku rasa macam tak boleh blah, tapi ya Allah..aku tak boleh nak elak la pulak...

DULU...aku ingat semua benda tu mesti boleh settle punya dengan elakkan diri...senang cerita terus...lantak korang la, nak jadi apa...

and NOW...aku tak boleh nak settle dengan elakkan diri...ya Allah..macam mana ni??

ada orang pernah cakap kat aku, Allah tu takkan bagi apa yang kita nak, apa yang kita suka, tapi DIA bagi apa yang kita perlu..
masalahnya sekarang, kenapa aku rasa yang aku tak perlu 'something' yang aku rasa tak berapa nak boleh blah tu, Allah kurniakan untuk aku??apa...ada hikmah di sebaliknya yang aku tak nampak lagi ke?

agaknya..Allah nak duga aku...dimana agaknya level kesabaran aku..mebi, sapa tahu...

ataupun...ni kifarah yang perlu aku bayar dari masa lalu...yang mana aku dah tersesat di jalan yang terang benderang..aarrgh...boleh ke, mampu ke aku terima suratan yang dah tertulis untuk uji kekuatan jiwa aku ni..haaihh..beratnya...
eh, apa benda yang aku karutkan ni...aarrgghhh....aku rasa, aku perlu jumpa motivater tak bertauliah aku...ya, minta pandangan, minta nasihat, minta dia jadi pendengar aku yang setia and tak bergaji lagi sekali n kali-kali yang lain...dah agak lama tak sharing kekusutan hati, agaknya dah berdaki..

ya, mebi takdir boleh berubah....tak perlu terima atau tolak lagi...

0 comments:

Followers