Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Friday, July 8, 2011

MASA ITU EMAS












owh...kenangan lama aku....yang mana students semuanya 'jahat'...

ya, betul..semua mereka ni jahat....disiplin tahap mangkuk meggie...tapi aku sayang...

bila aku mengajar di tempat lain, aku selalu membandingkan mereka yang jahat ni.....

entah la...maybe aku tension sangat, dah berbulan-bulan aku kena observed...setiap kali aku ada physics period...sampai aku hilang fokus untuk mengajar apa yang patot aku ajar dengan students aku sekarang...aku takda la salahkan mentor aku, tapi oh Tuhan, tolonglah bagi aku sikit privacy, untuk aku dengan students aku sendiri....mengharap untuk dia paham apa itu ruang peribadi....

selain fizik, aku nak kena mengajar sejarah, kemahiran hidup, sivik, dan pendidikan seni...kalau dah tiap-tiap hari aku nk kena observed, matapelajaran lain, tak mampu untuk aku fokus...aaargghhh!!!!...memang hampeh..

kalau students aku sekarang macam mereka yang 'jahat' kat atas ni, aku takda la kesah sangat, masuk, bagi equation, sudah boleh faham apa yang aku nak ajar hari kejadian tu...nak observed aku dari pagi sampai petang pon takpa...

masalahnya, bila diobserved, aku hanya dikomen tentang penggunaan grammar aku yang tak betul....apekah?bla..bla..bla.....sampai dah naik muak telinga aku dengar teguran yang sama...aku bukan cekgu bahasa inggeris, lagipun fizik tiada kaitan dengan medium bahasa...aleh-aleh, grammar aku jugak yang menjadi masalah...


owh mentorku...i luv u...bukan nak salahkan kamu, cuma terlebih sudaa...

0 comments:

Followers