Pages

selamat menjamu selera di laman kalam etoi.com....segala pendapat yang memuji amat dialu-alukan....kritikan tidak diterima..tapi kalo eklas...bole je..pliz welkam 2 my page...hihi..('',)

Wednesday, June 22, 2011

SUAMI ORANG LAIN DAN ISTERI ORANG LAIN

assalamu'alaikum...

hari isnin, 20 june 2011....

aku dengan tenang aman dan damai, lepak-lepak di kantin dengan teman seperjuangan...sembang punya sembang + makan nasik goreng kampong telo mata lembu, tiba-tiba ada seseorang melaung nama penoh aku yang tak penah orang panggil pon kat sini..

CEKGU JUWITA!

aku tersedak lalu buat tak tahu sebab kurang alert dengan nama sendiri:

CEKGU JUWITA!

dengan malasnya aku macam nak sound je mamat yang panggil aku tu, tengok-tengok encik aeron rupanya...tak jadi aku nak marah sebab dia hemsem sangat...terus parking di sebelah aku dan order~

cekgu : dari mana nak kemana?
en.aeron : special makan, mesti sedap~
cekgu : (dalam hati , lain yang aku tanya, lain yang dia jawab) tapi tak apa, hemsem punya pasal...
en.aeron : bla...bla...bla....
cekgu : bla..bla..bla...

dalam aku dan en.aeron berborak tak hengat dunia tu, ramailah cekgu-cekgu seperjuangan dengan muka konpius tak boleh blah, masing-masing berkerut memikir, siapakah gerangan jejaka perasan mancho yg tengah lepak sebelah aku dengan mesranya bersembang seperti kantin sekolah tu bapak mentua kawan aku yang punya!

ah, malas layan..nanti-nanti lah aku jawab soalan korang semua...

lepas makan habis sepinggan, air segelas ( menu yang sama macam aku jugak ), bergelak ketawa riang gembira .........

en.aeron : ok lah, saya balik dulu, insyaAllah, hari rabu kiteorang datang lagi kat opis.
cekgu : ok lah, maksudnya saya kena tunggu di pejabat lah hari rabu ni??
en. aeron : eh, mana tahu maksud saya ni? =P
cekgu : biasalah..kan kita ada chemistry...kita panggil apa??chemical bond ( ajaran cekgu tajol)

en.aeron : hahaha, babai...jumpa lagi ( sambil kenyit mata yang galak itu )
cekgu : ( balas kenyit dua-dua belah mata ) owh! hari yang buat aku tersenyum..

1 situasi yang lain, di tempat parking muto aku...

cekgu 2 : waaahh....hemsemnya hasben eton...dia ada kursus ke kat sini??datang melawat eh?
cekgu : hah??bila pulak laki aku datang...kursus apa?? bengong-bengong aku dibuatnya....

cekgu 3 : senang hati nampak..tahu la boleh lepas rindu tadi...
cekgu : eh, apa gosip yang aku terlepas ni??apekah?

selidik punya selidik, rupanya dieorang ingat en.aeron tu hasben aku daaa....ya ampun.....

bukan tuan-tuan dan puan-puan.....anda semua salah...

kemesraan itu sudah disalah tafsir~tralalala...tralalallalala...

0 comments:

Followers